Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonsleder pågrepet i Bahrain

Sjiamuslimenes opposisjonsleder i Bahrain, Ali Salman, er pågrepet uten at myndighetene har oppgitt noen grunn.

PÅGREPET: Opposisjonslederen i Bahrain, Ali Salman, er pågrepet, anklaget for å ha oppmuntret til opprør. Søndag kveld samlet sjiamuslimske demonstranter seg i hovedstaden Manama med krav om at han blir løslatt. Foto: Reuters / NTB scanpix
PÅGREPET: Opposisjonslederen i Bahrain, Ali Salman, er pågrepet, anklaget for å ha oppmuntret til opprør. Søndag kveld samlet sjiamuslimske demonstranter seg i hovedstaden Manama med krav om at han blir løslatt. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ali Salman er generalsekretær i den sjiamuslimske opposisjonsgruppen al-Wefaq Islamic Society og ledet før helga en demonstrasjon i protest mot forrige måneds valg i landet. Valget ble boikottet av opposisjonen.

Innenriksdepartementet i Manama bekrefter at Ali Salman sitter i avhør hos politiet, men vil ikke opplyse hva han er anklaget for.

Ifølge en advokat som representerer Ali Salman, anklages opposisjonslederen for å ha tilskyndet til protester mot regjeringen, for å ha tatt til orde for at regjeringen skal styrtes og for å ha oppmuntret ungdommer til å gjøre opprør, skriver avisen Al-Wasat.

Bahrain har vært preget av uro siden myndighetene med bistand fra Saudi-Arabia slo ned et demokratiopprør under den arabiske våren i 2011.

Landet er en nær alliert av USA, som har en stor flåtebase og flere flybaser der, og det ledes av en sunnimuslimsk minoritet med kong Hamad bin Isa al-Khalifa i spissen.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media