Oppretter ny helprofesjonell stridsavdeling i Nord-Norge

Hæren oppretter en ny, helprofesjonell avdeling. Samtidig åpner forsvarsminister Ine Eriksen Søreide for forlenget norsk tilstedeværelse i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag åpnet forsvarsminister Ine Eriksen Søreide for forlenget norsk, militær tilstedeværelse i Afghanistan.

Nå varsler Forsvaret opprettelsen av en ny, helprofesjonell avdeling.

Ny Telemark bataljon I over ti år har Telemark bataljon og resten av den hurtige reaksjonsstyrken (HRS) vært Hærens og Forsvarets mest brukte våpen i utlandet. Den 700 soldater sterke avdelingen består utelukkende av vervede soldater, og ble opprettet for å kunne svare på behov fra NATOs utrykningsstyrker, og har deltatt i flere skarpe oppdrag internasjonalt.

Forsvaret skal nå opprette en ny hurtig reaksjonsstyrke, HRS nord. Dette blir hærens andre helprofesjonelle styrke, utenom spesialavdelingene.

- HRS nord er et svar på behovet for en økt profesjonalisering i Forsvaret. Operasjonene soldatene skal delta i, blir mer krevende og komplekse. Våpensystemene blir mer komplekse. Vi er avhengig av at flere står lenger i jobben, enn det vi har hatt til nå, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til Dagbladet.

- Dette vil føre til en økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner, i tillegg til styrket beredskap hjemme i Norge, sier Eriksen Søreide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer