Opprettet etter 22. juli-rapport: - Ny antiterrorenhet avdekket terrortrusselen mot Norge

Består av personell fra E-tjenesten og PST.

NY ENHET: Det skal ha vært nyetablerte Felles kontraterrorsenter (FKTS) som avdekket terrortrusselen mot Norge. Enheten består av ansatte fra både E-tjenesten og PST, og øverste sjef er fra PST og nestsjef fra E-tjenesten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NY ENHET: Det skal ha vært nyetablerte Felles kontraterrorsenter (FKTS) som avdekket terrortrusselen mot Norge. Enheten består av ansatte fra både E-tjenesten og PST, og øverste sjef er fra PST og nestsjef fra E-tjenesten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Felles kontraterrorsenter (FKTS) har bare vært i drift siden februar i år. Ifølge Bergens Tidende var det analytikere ved denne enheten som avdekket terrortrusselen.

Ved FKTS jobber det personell fra både Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Etterretningstjenesten.

- Etterretningstjenesten har et godt samarbeid med PST, og det ble ved opprettelsen av Felles kontraterrorsenter formalisert ytterligere med personell fra begge, sier talsmann Eystein Kvarving i Forsvaret.

Overfor BT legger han til at samarbeidet har vært godt også i arbeidet med terrortrusselen mot Norge nå.

Opprettet etter 22. juli-rapport I en bloggpost skrevet av PST-sjef Benedicte Bjørnland 5. juni i år framkommer det hvordan enheten jobber:

«Felles kontraterrorsenter vil hovedsakelig arbeide med problemstillinger som har både nasjonale og internasjonale dimensjoner og hvor informasjonen fra begge tjenestene er nødvendig for å danne et helhetlig bilde. Ansatte fra begge tjenester arbeider sammen og vil derfor ha tilgang til en oversikt og et helhetsbilde over informasjonsbehov og kapasiteter i de to tjenestene.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer