- Opprettet selskap kun for å kjøpe jagerfly fra Norge

Det eneste Forsvaret vet sikkert om kjøperen av jagerflyene er at selskapet er tett knyttet til Ross Perot jr.

KJØPER: Texas-milliardær Ross Perot jr. står bak kjøpet av de to utrangerte norske F-5 jagerflyene. Men Forsvaret vet ikke hva han skal med flyene. Foto: Scanpix og Dave Chng/airwingspotter.com
KJØPER: Texas-milliardær Ross Perot jr. står bak kjøpet av de to utrangerte norske F-5 jagerflyene. Men Forsvaret vet ikke hva han skal med flyene. Foto: Scanpix og Dave Chng/airwingspotter.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selskapet som har kjøpt to norske F-5 jagerfly er nærmest usynlige i alle andre sammenhenger enn som kjøpere av jagerfly fra Norge.

Dagbladet avslørte i går at Forsvaret i fjor solgte to gamle F-5 jagerfly til selskapet Northern General Leasing LLC (NGL), men hva dette selskapet egentlig driver med er en godt bevart hemmelighet.

Forsvarsdepartementets internrevisjon har gjennomgått salget og forsøkt å kartlegge hvem kjøperen NGL egentlig er. De har ikke funnet noe dokumentasjon for at selskapet samarbeider med det amerikanske flyvåpenet.

«Basert på tilgjengelig informasjon om NGL ser det ut som om dette selskapets eneste formål har vært å kjøpe og eie de aktuelle jagerflyene», skriver de i rapporten som nå er oversendt til Økokrim.

Lav profil I selskapsregisteret i Texas er formålet til selskapet oppgitt å være leie og leasing av utstyr. Men selskapet har valgt en svært lav profil. Det har ingen hjemmeside og er ikke å finne i noen bransjeregistere.

- Det er ikke funnet noen spor av at selskapet har noen form for utadrettet virksomhet for å tiltrekke seg potensielle kunder, skriver revisorene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer