Opprettholder dødsdommen

Ektemannen er for andre gang dømt til døden i Irak for drapet på norske Marita Strøm (38).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En domstol i Suleimanya i Nord-Irak valgte i dag å opprettholde dødsdommen mot norsk-kurdiske Osman Omer Osman og to medtiltalte.

Osman er dømt til døden for medvirkning til drapet på sin norske kone Marita Strøm (38) fra Namsos under et familiebesøk i Kirkuk i Nord-Irak 4. september i fjor.

I tillegg er de tre mennene dømt til ti års fengsel for drapsforsøk på Osmans eldste datter (6), melder NRK Trøndelag.

Dømt for andre gang

Osman Omar Osman ble i mars i år kjent skyldig i medvirkning til drap på kona. Både han og de to medtiltalte ble dømt til døden ved hengning. Dommen ble seinere forkastet av appellretten, som besluttet at saken skulle opp igjen.

Domstolen i Suleimanya har valgt å opprettholde dødsdommen. Ingen dødsstraff er imidlertid blitt fullbyrdet i området siden 1997, og dommen blir trolig omgjort til livsvarig fengsel.

- Saken blir nå sendt til øverste rettsinnstans, og dommeren har forsikret oss om at dødsdommen ikke vil bli fullbyrdet, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til Adresseavisen.

Skutt i bilen

Marita Strøm ble skutt og drept under et besøk hos ektemannens familie i Kirkuk i Nord-Irak. Hun ble skutt mens hun satt i bilen sammen med ektemannen og to av parets døtre, på vei hjem fra et besøk hos en venn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer