Opprettholder dopinganklagene

- Har vi rent mel i posen, spør TV2 om norsk idrett. Dopinganklagene mot norske idrettsmenn ligger fortsatt ute på kanalens nettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld beklaget en ydmyk Gerhard Helskog dopingbeskyldningene i «Rikets tilstand» denne uka.

- Jeg har gått på trynet. Det finnes ingen unnskyldning for feilen vi har gjort, sa Helskog flankert av Stein Kåre Kirstiansen og Kåre Valebrokk.

Men på nettsidene til kanalene angerer de fortsatt ingenting.

Her kan du lese om de 150 preparatene TV2 meldte om var på avveie under Lillehammer-OL:

- Det er ikke bare 72 liter med plasmaekspandere som forsvant fra OL-apoteket på Lillehammer. Andre blodfortynnende medikamenter i tablett- og sprøyteform er også fordunstet. I liket med dopingmiddelet Bricanyl, i sprøyteform, og over 100 steroid-sprøyter, står det å lese på nettsidene i dag.

Men i etterkant har legefirmaet som leverte medisinene gått ut og dokumentert at det bare var 20 ulike preparater som ble levert. De 150 preparatene TV2 snakket om viste seg å være hele varebeholdningen til selskapet.

Siden programmet ble sent onsdag denne uka har beskydningene ligget ute på nettsidene til kanalen.

Omtrent klokka 14.15 i dag rykket tv-kanalen ut med en beklagelse:

I Rikets tilstand 20. november feillet vi grovt. I sendingen fortalte vi at et stort parti på 150 medikamenter ble levert til skilandslagets lege Kjell Eystein Røkke. Dette er galt.

Vi har brukt feil liste. Det finnes ingen unnskyldning for feilen vi har gjort. Slik dokumentasjonen er nå kan vi bare slå fast at det var 20 medikamenter, ikke 150, som ble levert til skilandslaget.

Vi har derfor fjernet de feilaktige opplysninger om medisinleveransen fra våre nettsider.

De øvrige opplysningene blir imidlertid fortsatt liggende ute på våre nettsider.

Likevel kan du fortsatt lese hele lista over de 150 medisinene. Sjekk lista

Se nettsiden til Rikets tilstand.

HER LIGGER MEDISINOPPLYSNINGENE:</B> 100 steroider på avveie, skriver TV2 på sine nettsider. Disse opplysningene har senere blitt tilbakevist.