Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprettholder siktelsen mot alle fire i Tina-saken

Alle fire løslates i dag.

DREPT I 2000: Tina Jørgensen. Politiet holder klokka 14.00 en pressekonferanse med siste nytt etter at det ble kjent at de fire siktede løslates. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DREPT I 2000: Tina Jørgensen. Politiet holder klokka 14.00 en pressekonferanse med siste nytt etter at det ble kjent at de fire siktede løslates. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de fire siktede i Tina-saken blir løslatt fredag, opplyser Rogaland politidistrikt i en pressemelding tidligere i dag.

Klokka 14.00 holder politiet en pressekonferanse hvor de opplyser om siste nytt i Tina-saken. Til stede var politiadvokat Herdis Traa og leder i Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt Ernst K. Rossebø.

Ikke grunnlag for fengsling - Alle de fire siktede vil bli løslatt i løpet av dagen. Siktelsene står fortsatt ved lag og etterforskningen fortsetter. Både med fokus på bevis som kan knytte de siktede til saken og å sjekke de ut av saken. Politiet vil ikke utelukke flere pågripelser i saken, men opplyser at det ikke ser slik ut nå.

- Politiet mener det nå ikke er grunnlag for bevisforspillelse, sier Traa.

Hun sier at de derfor ikke lenger har grunnlag for å holde de siktede fengslet. Ifølge Traa er løslatelsen uavhengig av en løslatelsesbegjæring som ble levert fra en av forsvarerne i går.

Hun opplyser videre at de vil etterforske saken for fullt, før den sendes over til statsadvokaten. Deretter vil statsadvokaten sende sin innstilling til riksadvokaten som tar stilling til påtale.

- Vi har absolutt ikke konkludert med noe ennå. Det er et vanskelig og tidkrevende arbeid. Det har sammenheng med at det er lang tid siden drapet skjedde og etterforskningsmaterialet er stort, sier Rossebø.

Mål om å oppklare Det ble i går gjennomført en rekonstruksjon.

- Jeg kan bekrefte at vi var på Sølyst og Grasholmen, men ønsker ikke si noe utover det, sier Rossebø.

- Politiets mål er å oppklare drapet på Tina Jørgensen, og derfor vil vi fortsette å bruke mye ressurser på saken, sier han.

Forventer henleggelse Dagbladet får bekreftet fra advokat Olav Sylte at hans klient, siktede nummer fire, løslates i dag.

- Dette mener jeg var en veldig riktig beslutning som sannsynligvis er fattet på bakgrunn av rekonstruksjonen politiet gjennomførte i går med den første pågrepne i saken, og at tilståelsen hans bare er oppspinn og psykiatri. Rekonstruksjonen i går viser at disse ikke kan ha gjort det, sier Sylte til Dagbladet.

Han sier han er overbevist om at saken blir henlagt omgående.

- Jeg forventer at det vil gå noen uker før statsadvokaten på bakgrunn av informasjonen gitt i avhør av den første pågrepne ser at siktelsen ikke stemmer. Jeg regner med at man vil fokusere på de som har snakket med ham og at det gjøres en psykiatrisk vurdering før det skjer en henleggelse, sier forsvareren til den 38-årige siktede i saken, Olav Sylte, til Dagbladet.

Får oppfølging - Min klient er løslatt i dag. Vi får avvente og se hva som skjer, men jeg regner med at siktelsen mot ham frafaller, sier forsvareren til 36-åringen som først ble pågrepet i saken, Odd Rune Torstrup.

Han bekrefter at det er team fra politiet som skal følge opp de siktede. Hans klients opplysninger i avhør førte til pågripelsen av de andre, og hans klient har også navngitt de siktede i lydopptak.

- Får din klient politibeskyttelse?

- Det er en sak mellom ham og politiet, og jeg ønskerikke å gå inn på det, sier han.

Ubesvarte spørsmål De fire mennene, tre av dem på 36 og én på 38, ble alle pågrepet onsdag og torsdag 16. og 17. september. Alle fire ble varetektsfengslet for tre uker siden. Mannen som av den første siktede i saken skal ha blitt pekt ut som gjerningsmann, ble da varetektsfengslet i to uker og fengslet på nytt forrige fredag.

Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, sa til via sin advokat Dagbladet før pressekonferansen over at hun ikke var overrasket over løslatelsene.

- Det virker jo som at saken heller ikke nå blir oppklart. De ubesvarte spørsmålene er der fremdeles, men det er absolutt et håp om at politiet skal oppklare saken på et eller annet tidspunkt, sier hennes bistandsadvokat Kjersti Jæger til Dagbladet.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!