Australia

Opprør: Full fest i «lockdown»

Mange gir blaffen i myndighetenes strenge restriksjoner.

ULYDOGHET: Politiet avbildet mens de prøver å begrense at folkemengder samler seg påSt Kilda Beach i Melbourne. Foto: William WEST / AFP /NTB
ULYDOGHET: Politiet avbildet mens de prøver å begrense at folkemengder samler seg påSt Kilda Beach i Melbourne. Foto: William WEST / AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.32% Første dose: 75.93%

Victoria i Australia har registrert 208 nye smittetilfeller av covid-19, som er ny rekord for delstaten. En person er også død.

Delstatsminister Daniel Andrews har advart mot at tallene ikke er på vei nedover, i 112 av tilfellene er det fortsatt ukjent hvordan smitten oppsto.

Bekymring og strenge regler

Professor i epidemiologi ved Deakin University, professor Catherine Bennett, sier australske News.com at Victoria kan vente seg at smittetallene vil øke med 20 prosent i løpet av få dager.

Myndighetene har innført «lockdown», og professoren har også anmodet befolkningen om å være forsiktige.

Restriksjonen sier at innbyggerne bare skal forlate hjemmet for å kjøpe nødvendige varer, se til familie eller venner som har behov, jobb eller skole, trening, eller for å få coronavaksine. Munnbind skal bli brukt både ute og inne når man forlater hjemmet.

MARERITT: En 19-åring fra USA våknet opp til et mareritt etter at hun ble coronasyk samtidig som hun gikk på legemiddelet isotretionin. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Gir blaffen

Men det ser ut til å skje for døve ører.

Bilder fra Melbourne, delstatens største by, viser at store deler av befolkningen gir blaffen i restriksjonene.

Bilder viser at strendene er stappet med folk.

- Det var større grupper hvor det ble drukket alkohol, det ble spilt musikk og flere danset. Mange av strandgjestene brukte ikke munnbind, det var også flere som hadde piknik i parker. Det var en mindre ansamling politi til stede, rapporter avisa The Herald Sun fra Elwood Beach.

News.com har publisert et leserbilde fra stranda, som viser en stor folkemengde, hvor folk står tett i tett, og uten munnbind.

TILSNAKK: Politiet gir tilsnakk til en kvinne på St Kilda Beach. Foto: William West /AFP / NTB
TILSNAKK: Politiet gir tilsnakk til en kvinne på St Kilda Beach. Foto: William West /AFP / NTB Vis mer

Mange mennesker samlet seg også på stranda St Kilda. Der var derimot politiet på plass med større styrker, og slo ned på de som brøt reglene.

Ny smittetopp

Victoria hadde sin største smittetopp i august i fjor med 700 smittede på et døgn.

Siden har de holdt smittetrykket betraktelig nede fram til august i år, hvor smitten har steget jevnt fram til den foreløpige toppen på 208. Også i Victoria er det Delta-varianten som herjer.

Mens smittetallene har vært stigende har myndighetene jobbet for å få fart på vaksineringen. Innbyggerne i Victoria har nå fått tilbud om å få sin andre dose med AstraZeneca innen seks uker.

Enorm smittevekst

Delstaten New South Wales i Australia har registrert rekordmange nye coronatilfeller det siste døgnet.

Helsemyndighetene i delstaten har siste døgnperiode som gikk fram til torsdag kveld registrert 1 431 nye lokale smittetilfeller, samt ett tilfelle av coronasmitte fra utlandet. I tillegg har myndighetene registrert tolv coronarelaterte dødsfall i samme tidsrom.

Smitteveksten har funnet sted til tross for at New South Wales har vært underlagt en ti uker lang nedstenging.

Det første smittetilfellet under det nåværende utbruddet ble registrert 16. juni. I perioden fram til nå har delstaten registrert 25 002 smittede og 119 koronarelaterte dødsfall. Over 36 prosent av delstatens befolkning over 16 år er fullvaksinert.

På landsbasis har Australia påvist 56 000 smittetilfeller og mer enn 1000 koronarelaterte dødsfall siden pandemien startet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer