Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprør i engelsk fengsel. Opp mot 200 fanger skal ha tatt kontroll over deler av fengselet

Fanger skal ha kuppet deler av engelsk fengsel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opp mot 200 fanger skal ha tatt del i et opprør i fengselet i Bedford, sentralt i England søndag kveld. Fangene skal ha lyktes med å ta over deler av fengselet, melder BBC.

Politiet og spesialtrente vakter ble sendt til fengselet ved 18-tida (norsk tid) søndag kveld, etter meldinger om opprør. Ifølge BBC skal det ha kommet meldinger om høye smell eller eksplosjoner fra innsiden av fengselet.

Opptøyene skal ha vært ute av kontroll i over seks timer, men er nå avklart, melder The Guardian. Ingen skal ha blitt skadd i opptøyene.

Flere av fengselsbetjentene ble evakuert til et «sikkert område», opplyser leder Steve Gillian i den britiske fagforeninga for fengselsansatte, Prison Officers Association (POA), overfor BBC.

- Opp mot 200 fanger kan være involvert. Vi vet ikke hvor mange som er ute av cellene sine, men noen er fortsatt innelåst, sa Gillian til BBC mens situasjonen fortsatt var uavklart.

- Vi er helt klare på at fanger som oppfører seg på denne måten vil bli straffet, og risikerer å måtte tilbringe betydelig lengre tid bak murene, sier en talsperson for fengselsvesenet, ifølge The Guardian.

POA-leder Mike Rolfe advarte for få dager siden mot en negativ utvikling i landets fengsler.

- Det pågår et blodbad for tiden. De ansatte er helt på felgen, de har mistet all motivasjon. Underbemanning og mange som forlater yrket, er en dårlig kombinasjon. Det er farlig for alle, både ansatte og innsatte, sa Rolfe.

I oktober ble en 21-åring stukket i hjel i et fengsel i London, og i slutten av måneden måtte en nasjonal innsatsstyrke hentes inn for å få kontroll over situasjonen i et fengsel sørøst i landet, ifølge NTB.

Justisdepartementet sier 2.500 nye stillinger skal opprettes som en del av en større fengselsreform.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!