Opprør i engelsk fengsel. Opp mot 200 fanger skal ha tatt kontroll over deler av fengselet

Fanger skal ha kuppet deler av engelsk fengsel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Opp mot 200 fanger skal ha tatt del i et opprør i fengselet i Bedford, sentralt i England søndag kveld. Fangene skal ha lyktes med å ta over deler av fengselet, melder BBC.

Politiet og spesialtrente vakter ble sendt til fengselet ved 18-tida (norsk tid) søndag kveld, etter meldinger om opprør. Ifølge BBC skal det ha kommet meldinger om høye smell eller eksplosjoner fra innsiden av fengselet.

Opptøyene skal ha vært ute av kontroll i over seks timer, men er nå avklart, melder The Guardian. Ingen skal ha blitt skadd i opptøyene.

Flere av fengselsbetjentene ble evakuert til et «sikkert område», opplyser leder Steve Gillian i den britiske fagforeninga for fengselsansatte, Prison Officers Association (POA), overfor BBC.

- Opp mot 200 fanger kan være involvert. Vi vet ikke hvor mange som er ute av cellene sine, men noen er fortsatt innelåst, sa Gillian til BBC mens situasjonen fortsatt var uavklart.

- Vi er helt klare på at fanger som oppfører seg på denne måten vil bli straffet, og risikerer å måtte tilbringe betydelig lengre tid bak murene, sier en talsperson for fengselsvesenet, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer