Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprør i KrF

Kristenfolket på Skjervøy melder seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Beslutningen er enstemmig. Vi har informert medlemsmøtet, og fikk der 98 prosent oppslutning av de frammøtte medlemmene. Det er i tillegg flere som på forhånd har varslet at de vil melde seg ut, sier lokallagsleder May Lisbeth Kristiansen til NTB.

Uroen i Troms KrF har i stor grad vært knyttet til en vedvarende kritikk om for dårlig uttelling i distriktspolitikken og at den høyre-dominerte regjeringen ikke makter å gi kommunene nok penger.

Det er ordfører Roy Waage (KrF) i Skjervøy som har frontet grasrotopprører.

Kystpartiet

«Vi beklager at partiets ledelse og ledende organer i altfor stor grad ikke harmonerer med partiprogrammet og politikken store deler av grasrota venter at partiet skal jobbe for. Skjervøy KrF har fra dag én i regjering etterlyst en bedre distriktspolitisk profil, særlig styrking og opprusting av kommunenes rammebetingelser, sterkere distriktspolitiske virkemidler og styrking av infrastrukturen i distrikts-Norge», heter det i Skjervøy KrFs vedtak.

- Vi inviterer Kystpartiet til kommunen for å danne lokallag. Men vi vil påpeke at på tross av vår beslutning vil vi lojalt holde oss til det programmet vi gikk til valg på. Vi ser på det som vår kontrakt med velgerne, sier lokallagslederen.

Aldri svar

- På tross av gjentatte forsøkt og henvendelser til politiske ledelse virker det som om kursen er bestemt uansett hva store deler av grasrota av partiet sier. Vi beklager også frustrasjonen blant medlemmer over partiets uklare holdninger i viktige verdi- og livssynsspørsmål, sier lokallagsleder May Lisbeth Kristiansen.

Skjervøy KrF har aldri mottatt skriftlig svar fra partiledelsen vedrørende denne kritikken, til tross for flere henvendelser.

Leder Gerd Hetland Kristiansen i Troms KrF mener dette er en trist dag og at beslutningen er beklagelig. Hun har ikke fått lignende signaler fra andre lokallag i fylket, og frykter for øyeblikket ikke spredning.

- Men kritikken har også vært delt av folk i fylkesstyret. Vi er spent på å se hva som skjer, men det er ingen folk fra andre lokallag som har sagt de vil melde seg ut, sier leder Gerd Hetland Kristiansen i KrFs fylkeslag i Troms.

Parlamentarisk leder Jon Lilletun i KrF sier han beklager utmeldelsen fra partimedlemmer i Skjervøy.

- Samtidig respekterer jeg avgjørelsen og det var viktig for partiet å få en avklaring etter lang tid med spekulasjoner, skriver Lilletun i en pressemelding.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media