Opprør i Spanias verftsindustri

Store økonomiske vanskeligheter truer 4000 arbeidsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Izar-gruppen er i sin helhet eid av den spanske stat og sysselsetter i dag nesten 11.000 mennesker. Det har lenge vært kjent at verftet er i store pengeproblemer og tirsdag organiserte de ulike fagforeningene en streikeaksjon ved bedriftens ti lokasjoner i Spania.

Målet er å få stoppet et restruktureringsforslag fra spanske myndigheter som innebærer blant annet privatisering av bedriftens sivile avdelinger. Myndighetenes sterkeste argument for å overlate deler av bedriften i private hender, er at denne forandringen vil gjøre organisasjonen mer fleksibel og bedre i stand til å hamle opp med den økende konkurransen fra liknende virksomheter i Asia. De militære verftene skal imidlertid fortsatt være statsfinansiert.

Izar har ifølge Channel News Asia undergått tre større omstruktureringsprogrammer siden 80-tallet og nå frykter arbeiderne for at en ny omveltning ikke er mulig uten at arbeidsplasser går tapt.

Fagforeningen krever forsikringer om at jobben til deres medlemmer ikke er truet, men beregningene viser at 4000 arbeidsplasser er i fare hvis regjeringen får gjennomslag for sin preposisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer