KRITISERES: Venstres retning generelt, og Skei Grandes opptreden spesielt, kritiseres av lokalpolitikere i Venstre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISERES: Venstres retning generelt, og Skei Grandes opptreden spesielt, kritiseres av lokalpolitikere i Venstre. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Opprør i Venstre: - Trine har mistet fotfestet

Lokalpolitikere tar et oppgjør med Trine Skei Grande i brev til partiet. - Det er tid for et skifte.

- Vi er nødt til å rope varsko og sette på dagsorden den utviklinga som er i partiet, sier Bjørn Hegstad til NRK.

Hegstad er tidligere ordfører i Lødingen i Nordland. For halvannen uke siden sendte han brev til partiet sentralt med følgende budskap:

- Jeg føler at mitt eget parti er med på å bygge ned Distrikts-Norge, og spesielt etter at vi gikk inn i regjering. Vi føler at politikken Venstre fører ikke er positiv for distriktene. Overføringene og rammene til kommuner og fylkeskommuner strammes inn og får konsekvenser for båtruter, bussruter, ja hele dagliglivet i distriktene. Det er bare trist, sier han.

Oslofokus

NRK hevder å vite at Venstre har mottatt flere brev som det fra Hegstad de siste ukene. Et annet er fra Bjørn Mathisen, mangeårig lokallagsleder i Kvæfjord.

- Jeg føler at alt Venstre gjør er veldig fokusert på hva som er bra for Oslo. Her i mitt område møter jeg velgere som lurer på om Venstre i det hele tatt er opptatt av situasjonen deres og deres liv her, sier Mathisen til NRK.

Venstre gjorde sin dårligste måling på lang tid da Dagbladet målte partiet til 2,2 prosent oppslutning forrige uke. Trenden fortsatte på målingen til Aftenposten denne uka - her fikk Venstre 2,6 prosent oppslutning.

- Mistet fotfeste

Lokalpolitikerne nord er også opprørt over de mange negative oppslagene knyttet til utsagn partileder Trine Skei Grande skal ha kommet med.

- Trump og Putin kan kanskje komme fra slik oppførsel, men ikke en leder for et liberalt og demokratisk parti som Venstre. Jeg synes vel særlig høyttaler-utskjellingen av Abid Raja er et grovt overtramp, og vitner om en leder som har mistet fotfestet. Trine har gjort mye bra for Venstre, men det er en tid for alt og nå tror jeg det er tid for et skifte, sier Mathisen.

Dagbladet har tidligere skrevet at Venstre er rammet av konflikt i partiets øverste ledelse - Skei Grande og finanspolitisk talsperson Abid Raja.