Opprør mot alkostopp og shoppingsenter

Tåregass i Istanbul og Ankara - bevisstløse demonstranter lå igjen i gatene.

 OPPTØYER PÅ TYRKISK:  Slik så det ut på Taksim Square i Istanbul sentrum i natt. FOTO: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.
OPPTØYER PÅ TYRKISK: Slik så det ut på Taksim Square i Istanbul sentrum i natt. FOTO: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i den tyrkiske hovedstaden Ankara tok fredag kveld i bruk tåregass mot demonstranter som prøvde å nå fram til regjeringspartiet  AKPs hovedkontor.

Demonstrasjonen skjedde etter at regjeringskritiske demonstranter var blitt angrepet av politiet i landets største by Istanbul tidligere på dagen.

Demonstrantene i Ankara var for det meste unge tilhengere av det opposisjonelle Republikanske folkeparti CHP.

Protest mot alkorestriksjoner De hadde opprinnelig samlet seg til en tidligere planlagt protest mot restriksjoner på salg av alkohol, men begynte å rope «over alt er det motstand, over alt er Taksim», i solidaritet med demonstrantene på Taksim-plassen i Istanbul.

Der ble mange demonstranter skadd av politi som angrep hundrevis av demonstranter med tåregass, pepperspray, køller og vannkanoner. Politiet forsøkte å bryte opp en protest mot regjeringen som hadde pågått i fire dager.

Over 60 personer ble arrestert, ifølge Istanbuls ordfører Huseyin Ayni Mutlu.

Flere demonstranter lå bevisstløse igjen, og to måtte fraktes til sykehus. En ung kvinne måtte opereres i hodet etter brudd på hjerneskallen.

Shoppingsenter Demonstrasjonen i Istanbul begynte som en protest mot at myndighetene hadde gitt tillatelse til å bygge et stort shoppingsenter i den siste grønne lungen i det kommersialiserte området.

Statsminister Recep Tayyip Erdogan sa tidligere fredag at regjeringens beslutning er tatt og ikke ville bli endret, ifølge nyhetsbyrået Anatolia.

(NTB-Reuters).