Opprør mot Helge Lund internt i Statoil

Konsernsjef Helge Lund må tåle ramsalt kritikk fra ansatte for redusert sikkerhet på plattformene i Nordsjøen. Store grupper ansatte vil ha ham fjernet fra stillingen.

RAMSALT KRITIKK: Konsernsjef Helge Lund må tåle ramsalt kritikk fra ansatte for redusert sikkerhet på plattformene i Nordsjøen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
RAMSALT KRITIKK: Konsernsjef Helge Lund må tåle ramsalt kritikk fra ansatte for redusert sikkerhet på plattformene i Nordsjøen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BERGEN (Dagbladet): I går var konsernsjef Helge Lund i Lofoten for å markedsføre selskapets ønske om prøveboring.

Ansatte i selskapet mener han bør ha mer fokus på den virksomheten selskapet allerede har lenger sør på sokkelen. Der ruster rør, installasjoner eldes og sikkerhetskritisk utstyr blir ikke vedlikeholdt som det skal.

Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige sier at konsernsjef Helge Lund er i ferd med å styre landets største selskap i en farlig retning.

- Mistillit I går sendte han en melding til ledelsen om at han trekker seg med umiddelbar virkning fra samarbeidet om et omstillingsprosjekt som har fått navnet Statoil 2011.

- Den siste tida har jeg fått tilbakemeldinger fra store grupper ansatte i selskapet gjennom deres tillitsvalgte og verneombud. De har ikke lenger tro på Helge Lund som konsernsjef i selskapet. Etter vår mening har han foretatt flere dårlige valg, noe som blant annet setter sikkerheten på industrianleggene til havs i stor fare, sier Bjørn Asle Teige til Dagbladet.

- Blir ikke hørt Han er konserntillitsvalgt i Statoil og leder for om lag 3000 ansatte som er organisert i YS/Safe. - Det er flere grunner til at jeg trekker meg fra dette omstillingssamarbeidet med ledelsen. Vi mener at det meste er bestemt på forhånd. Fagforeningene blir i liten grad hørt, og det hele foregår i stor fart, sier Teige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer