Opprør mot økte inkassogebyr

Regjeringens forslag til økning av statens inkassogebyrer smaker dårlig i KrF og har utløst kraftige reaksjoner i opposisjonen. SV vil ha Frp og Ap med på å stoppe forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget, som er godt gjemt i statsbudsjettet, innebærer at fattige som tjener mindre enn 150 000 kroner i året, vil betale ca. 260 millioner kroner i inkassogebyrer til statens neste år. Dette ifølge en beregning fra inkassobyrået Lindorff. Det er mer enn de 250 millionene regjeringen vil øke den såkalte fattigdomssatsinga med neste år.

Skepsis i KrF

KrF roser seg ofte og gjerne av sin innsats for de fattigste. Derfor er ikke partiets justispolitiske talsmann, Finn Kristian Marthinsen, særlig glad for dette forslaget fra Bondeviks regjering:

- Det ligger ikke vårt hjerte særlig nær, kan du si, men det er en del av statsbudsjettet og da får vi stå for det, sier Marthinsen, som gjerne ser at forslaget blir endret.

- Hvis det lar seg gjøre overfor våre samarbeidspartnere å få til en annen profil der vi skjermer dem som har de laveste inntektene, vil vi forsøke å få til det, sier Marthinsen.

Kraftig motstand

Audun Lysbakken, SV, medlem av finanskomiteen, kaller regjeringens forslag om økte statlige inkassogebyrer for politisk kynisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer