Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprør mot politi

Pågripelse av en person førte til opprør mot politiet i Bø sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To 23-åringer sitter nå i varetektscelle i Bø etter at natt til 1. mai utartet til fylleslagsmål i Bø sentrum i Telemark.

Kjørte i bensinpumpe

Det hele startet klokka 02.11. En 23 år gammel mann satte klampen i bånn da politiet i Telemark ville få ham til å stoppe bilen for vanlig kontroll.

Mannen drev villmannskjøring inn mot Bø sentrum, der han til slutt kjørte inn i en bensinpumpe. Han rømte fra stedet, men politiet klarte å innente ham.

Ved pågripelsen av 23-åringen i Bø sentrum strømmet flokkevis av ungdommer til stedet. Raskt ble det en amper stemning.

Fem patruljer

En annen mann blandet seg inn under pågripelsen. Mannen og 23-åringen var begge aggressive mot politiet. De ble innbrakt for mistanke om bruk av vold mot tjenestemenn og skadeverk på politibil.

En politimann fikk rifter i ansiktet under opptøyene da flere og flere mennesker blandet seg inn. 

- Pågrepet nummer to blandet seg inn i arrestasjonen. Han har utøvet vold mot politiet, spyttet på en tjenestemann, sparket i stykker en dør på en politimarje og truet, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt.

Flere patruljer ble påkalt etter hvert som situasjonen forverret seg. I alt var fem patruljer på stedet. Tilskuerne kastet ølflasker på politibilene, og en ukjent person urinerte på en tjenestebil. Først i 03.30-tida roet situasjonen seg.- Dette er ikke normal oppførsel. Folk samlet seg, og det ble en veldig aggressiv stemning. Ikke alle så seg enige i pågripelsen. Det var mye fulle ungdommer i Bø i natt, sier Myrtvedt.


Ordføreren følger saken

Ordfører Arne Storhaug vil oppsummere nattas hendelser i morgen og se om kommunen må ta tak i situasjonen blant ungdommene.

- Jeg tror ikke det er noen spesiell anti-politi-stemning her i Bø, men det er et generelt problem i forhold til myndigheter at ungdommer lar seg provosere og ikke dirigere, sier han.

- På et lite sted får vi ansamlinger og bilkjøring i gata i helga. Det er dessverre et fenomen som har grepet om seg. Problemet er særlig stort på våren, sevjen stiger i ordets rette forstand.

Storhaug understreker at kommunen følger med på miljøet.

- Vi følger dette nøye, sier han.

Hele Norges coronakart