Opprørere dømt til lange straffer i Sierra Leone

Fengselsstraffer på mellom 25 og 52 år.

DØMT: Issa Sesay (midten) hører dommen mot ham bli opples. Fengsel i 52 år. I samme sak ble Morris Kallon dømt til 29 år i fengsel og Augustine Gbao dømt til 25 år i fengsel. De tre er dømt for krigsforbrytelser, og forbrytelser mot menneskeheten under opprøret i Sierra Leone mellom 1991 - 2001. Foto: EPA/SPECIAL COURT FOR SIERRA LEONE / SCANPIX
DØMT: Issa Sesay (midten) hører dommen mot ham bli opples. Fengsel i 52 år. I samme sak ble Morris Kallon dømt til 29 år i fengsel og Augustine Gbao dømt til 25 år i fengsel. De tre er dømt for krigsforbrytelser, og forbrytelser mot menneskeheten under opprøret i Sierra Leone mellom 1991 - 2001. Foto: EPA/SPECIAL COURT FOR SIERRA LEONE / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre opprørsledere i Sierra Leone er dømt til fengselsstraffer på mellom 25 og 52 år.

De tre, som var ledere for Revolutionary United Front (RUF), ble i februar funnet skyldig i en rekke forbrytelser under borgerkrigen som herjet det afrikanske landet gjennom hele 1990-tallet og fram til 2001.

- Forbrytelsene ble begått i massiv skala. Sierraleonerne ble voldtatt, holdt som slaver, hakket til døde og mishandlet, sa dommer Pierre Boulet da straffeutmålingen ble lest opp i den FN-støttede spesialdomstolen onsdag.

- Virkningen av forbrytelsene i samfunnet har vært enorme, fortsatte han.

Dommen mot de tre er banebrytende fordi de også ble funnet skyldig å ha tvunget jenter til å «gifte seg» med opprørssoldater. Det er dermed for første gang avsagt dom i en internasjonal domstol om såkalte tvangsekteskap.

RUF-lederen Issa Hassan Sesay ble dømt til 52 års fengsel. Geriljakommandanten Morris Kallon ble dømt til 40 års fengsel, mens Augustine Gbao, som omtales som «ideologisk trener» fikk til 25 års fengsel.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer