Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opprørere drept av luftangrep fra Nato

Sier de ble forvekslet med Kadhafis styrker. Minst 13 skal ha mistet livet.

SÅRET:  En såret opprører hjelpes inn på sykehuset i Ajdabiyah. Nato undersøker nå et luftangrep mellom Brega og Ajdabiyah der 13 opprørere skal ha mistet livet. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori/Scanpix
SÅRET: En såret opprører hjelpes inn på sykehuset i Ajdabiyah. Nato undersøker nå et luftangrep mellom Brega og Ajdabiyah der 13 opprørere skal ha mistet livet. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørere øst i Libya sier styrkene deres har blitt forvekslet med Kadhafis styrker og angrepet fra lufta av Nato.

Leger i Ajdabiyah opplyser til BBC at minst 13 av opprørskjemperne ble drept.  

Opprørerne har plassert en gruppe tanks, armerte kjøretøyr og rakettkastere i nærheten av frontlinjen mellom Ajdabiya og Brega.

En teori som enda ikke er bekreftet, er at piloten har sett det tunge militærutstyret og antatt at det var Kadhafis tilhengere.

Sinne
Dette er tredje gang at de internasjonale styrkene som er i landet for å beskytte sivile live, er involvert i en slik hendelse på bare noen få dager. Hendelsen har utløst sinne og fortvilelse blant opprørerne.

- Det er utrolig. Nato, med alt utstyret de har, er dette nok en feil? Er det virkelig en feil eller er det noe som er arrangert i hemmelighet? Spør en innbygger, ifølge BBC.

Forsvarsalliansen sier den gransker angrepet.

Fare for stillingskrig
En amerikansk general mener at krigen i Libya er i ferd med å gå i stå etter at NATO overtok ansvaret for militæroperasjonen, melder NTB.

De siste dagene har regjeringssoldatene til Muammar Gaddafi og opprørerne vekslet mellom å ha kontroll i byen Brega. I dag har det også gått rykter om at Gaddafis soldater nærmet seg byen Ajdabiyah, som ligger sør for opprørsbastionen Benghazi. 

Ryktet førte til at tusenvis av mennesker flyktet fra byen. 

- Det er større risiko for en fastlåst situasjon nå enn da USA hadde kommandoen over militæroperasjonen, sa general Carter Ham, sjefen for USAs Afrika-kommando, i en høring i Senatet torsdag.

 STILLINGSKRIG:  Krigen i Libya nærmer seg en stillingskrig, sier en amerikansk general i dag. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori
STILLINGSKRIG: Krigen i Libya nærmer seg en stillingskrig, sier en amerikansk general i dag. Foto: REUTERS/Esam al-Fetori Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media