Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørere hevder å ha omringet ukrainske soldater

Prorussiske opprørere hevder de har omringet byen Debaltseve ved fronten i Øst-Ukraina. Kiev svarer at kampene fortsatt pågår.

OMRINGER: Lokalbefolkningen vinker til prorussiske opprørskstyrker nær Debaltseve i Ukraina. Stykerne hevder nå å ha omringet ukrainske soldater i området. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
OMRINGER: Lokalbefolkningen vinker til prorussiske opprørskstyrker nær Debaltseve i Ukraina. Stykerne hevder nå å ha omringet ukrainske soldater i området. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Separatistene hevder de har avskåret regjeringsstyrkene fra en viktig forsyningsrute til Debaltseve, som opprørerne i ukevis har bombardert med tungt artilleriskyts.

Byen er et viktig jernbaneknutepunkt og ligger i nærheten av den opprørskontrollerte byen Donetsk. Selv om Debaltseve ligger dypt inne i opprørskontrollerte områder, har den ukrainske hæren klart å beholde kontrollen.

Sent mandag kveld hevdet imidlertid separatistlederne at regjeringshærens stillinger er beleiret.

- Debaltseve er omringet, sier Eduard Basurin, Donetsk-opprørernes forsvarssjef.

En talsmann for den ukrainske hæren sier imidlertid til BBC natt til tirsdag at kampen fortsatt pågår om veien inn til Debaltseve. Flere tusen ukrainske soldater antas å være i byen og i området rundt.

Regjeringen i Kiev har bedt Vesten om våpenhjelp til å nedkjempe separatistene, og USA vurderer å innfri. Men USAs president Barack Obama gjorde det mandag klart overfor Tysklands statsminister Angela Merkel at han først ville gi det europeiske diplomatiet en sjanse til.

Om det lykkes, avhenger i første rekke av om Russland i det hele tatt møter til toppmøtet om Ukraina som er planlagt i Minsk onsdag.

(NTB)