Opprørere i Jemen godtar våpenhvile

Går mot fem dager med humanitær våpenhvile.

SKAL GODTA VÅPENHVILE:  En gruppe med anti-huti-krigere i den jemenittiske gruppa Southern Popular Resistance står og gir seierestegn på en stridsvogn som står i utkanten av den sørlige havnebyen Aden. Partene i Jemen skal nå ha inngått en våpenhvileavtale som skal pågå i fem dager. Målet er å få inn nødhjelp til de mange sivile. Foto: Reuters / Scanpix
SKAL GODTA VÅPENHVILE: En gruppe med anti-huti-krigere i den jemenittiske gruppa Southern Popular Resistance står og gir seierestegn på en stridsvogn som står i utkanten av den sørlige havnebyen Aden. Partene i Jemen skal nå ha inngått en våpenhvileavtale som skal pågå i fem dager. Målet er å få inn nødhjelp til de mange sivile. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styrker som er alliert med huti-militsen i Jemen, sier de har godtatt Saudi-Arabias tilbud om en fem dager lang humanitær pause i krigen.

- Vi kunngjør vår tilslutning til en humanitær våpenhvile som vil starte tirsdag, sier oberst Sharaf Luqman, talsmann for den hutiallierte hæren i landet, til det opprørskontrollerte nyhetsbyrået Saba i dag.

Få inn nødhjelp Også huti-medier melder at opprørerne har gått med på å respondere «positivt» på innsatsen for å stanse lidelsene i Jemen.

Saudi-Arabia, som leder militæralliansen mot huti-bevegelsen, sa fredag at en våpenhvile kommer til å tre i kraft fra tirsdag og vare i fem dager. Formålet er å få inn sårt tiltrengt nødhjelp til den hardt rammede sivilbefolkningen.

Forutsetningen var at huti-militsen sluttet seg til, noe som nå ser ut til å være tilfelle.

- Slike militser bør dømmes etter deres handlinger, ikke etter hva de sier i mediene. La oss vente til tirsdag klokken 23, sier talsmann for koalisjonen, brigadegeneral Ahmed al-Assiri til nyhetsbyrået AFP.

FN-kritikk Gjennom helgen har alliansen fortsatt den massive bombekampanjen, som svar på opprørernes angrep i Saudi-Arabia forrige uke. I dag traff fire nye raketter fra Jemen et hus i den saudiarabiske grenseregionen Najran, og fire kvinner ble såret, ifølge Assiri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.