Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opprørere infiltrerte Mazar-demonstrasjon

Opprørere utenfra Mazar-i-Sharif infiltrerte demonstrasjonen som endte med angrepet på FN-kontoret der Siri Skare (52) ble drept.

BLODBAD: En demonstrasjon utviklet seg til et angrep mot FN-kontoret i Mazar-i-Sharif fredag 14 ble drept, blant dem åtte FN-ansatte. Foto: REUTERS/SCANPIX
BLODBAD: En demonstrasjon utviklet seg til et angrep mot FN-kontoret i Mazar-i-Sharif fredag 14 ble drept, blant dem åtte FN-ansatte. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder FNs svensk-italienske spesialutsending Staffan de Mistura.

Sju utenlandske FN-ansatte ble drept i fredagens angrep, inkludert den norske oberstløytnanten Siri Skare (52). - Noen opprørere, trolig mellom 7 og 15, infiltrerte demonstrasjonen, sa de Mistura til pressen i Kabul. - Det jeg har rekonstruert, er at de som faktisk drepte kollegene mine, var infiltratører. Ifølge spesialutsendingen er mellom sju og åtte personer pågrepet, og noen av dem ser ut til å være opprørere som ikke er fra Mazar-i-Sharif. FN kommer ikke til å trekke seg ut av Afghanistan som følge av angrepet, understreker de Mistura. Aksjonen skal ikke «forhindre FNs nærvær og aktiviteter i dette landet i denne skjære og avgjørende perioden», sier spesialutsendingen. De Mistura fløy til den nordafghanske byen for å lede arbeidet etter angrepet. Internasjonalt personell skal oppholde seg i Kabul til kontoret i Mazar-i-Sharif er gjenoppbygd, sier han.

(NTB)

DREPT: Oberstløytnant Siri Skare (52).
DREPT: Oberstløytnant Siri Skare (52). Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media