Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørere omringer presidentpalasset

Benekter våpenhvile i Tsjad. - Presidenten skal få sjansen til å rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne i Tsjad omringer i natt presidentpalasset i hovedstaden NDjamena. En talsmann for opprørerne avviser at de har gått med på våpenhvile.

Libyas offisielle nyhetsbyrået Jana meldte lørdag kveld at opprørerne hadde gått med på en våpenhvile foreslått av Libyas leder Muammar Gaddafi.

Men en talsmann for opprørerne sier at de bare holder tilbake angrepet på presidentpalasset for å gi president Idriss Déby en sjanse til å forlate palasset.

- Ingen våpenhvileavtale er inngått, sier Henchi Ordjo til Reuters.

Rundt 2.000 opprørere væpnet med maskingeværer, angrepsrifler og granatkastere rykket inn i hovedstaden NDjamena lørdag og omringet presidentpalasset. De skal ha møtt relativt lite motstand fra regjeringsstyrkene. Ifølge opprørerne selv kontrollerer de store deler av hovedstaden.

Regjeringskilder hevder derimot at regjeringshæren presser opprørerne tilbake flere steder.

Det foreligger ikke uavhengige anslag over drepte og sårede i kampene.

Utlendinger fløyet ut

Samtidig begynner evakueringen av utlendinger fra den afrikanske republikken. Et fransk militærfly fløy lørdag flere hundre franskmenn og andre utlendinger til nabolandet Gabon, forteller en offiser ved den franske militærbasen i NDjamena.

Den tidligere franske kolonien Tsjad er naboland til Sudan. Tsjads ambassadør til Etiopia, som deltar på det afrikanske toppmøtet i Etiopia, hevder regjeringen i Sudan står bak uroen i Tsjad. (NTB - AFP - Reuters).

OMRINGET: Tsjads president Idriss Deby Itno er ifølge opprørerne i den tidlige franske kolonien i natt omringet i sitt palass i hovedstaden Ndjamena. - Han skal få en sjanse til å rømme, sier en talsmann for opprørerne, som tilbakeviser meldinger fra i går kveld om våpenhvile.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media