FREE SYRIA ARMY: Her kjemper opprørsstyrkene i Aleppo på julaften. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTBScanpix
FREE SYRIA ARMY: Her kjemper opprørsstyrkene i Aleppo på julaften. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTBScanpixVis mer

Opprørere skal ha inntatt ny syrisk by

Opplyser opposisjonskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Opprørerne klarte i morgentimene å ta kontroll over hele Harem-regionen, deriblant det strategiske slottet, som var den siste høyborgen for de syriske regjeringsstyrkene og dens milits, sier Rami Abdel-Rahman, lederen for eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Tyrkia Ifølge opposisjonskilder har om lag 700 syrere krysset grensen til Tyrkia bare i løpet av de siste 24 timene.

Det blir også meldt om kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i nærheten av den internasjonale flyplassen i Damaskus.

Syrias ambassadør i Beirut avviser samtidig på det sterkeste at regjeringssoldater har brukt kjemiske våpen i den sentrale provinsen Homs, slik opposisjonskilder hevder.

Ifølge SOHR har flere mennesker mistet livet fordi hæren har brukt giftig gass, men ambassadør Riad Haddad mener at meldingene er en provokasjon og et forsøk på å utøve psykologisk press mot den syriske regjeringen.

Kjemiske våpen Israel har uttrykt skepsis til meldingene om at regimet skal ha brukt kjemiske våpen.

- Slik situasjonen er nå, har vi ingen bekreftelse av eller bevis på at de allerede er brukt, men vi følger absolutt med på det som skjer med bekymring, sier Israels visepresident Moshe Yaalon i et radiointervju.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa mandag at det vil være «politisk selvmord» for regimet til president Bashar al-Assad å bruke kjemiske våpen mot opposisjonen.

(NTB)