Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørere tar ansvar for bombe ved FN-hotell i Syria

Var festet til en tankbil.

NÆR FN:  Den frie syriske hæren tar på seg ansvaret for bomben som gikk av i sentrum av Syrias hovedstad Damaskus idag tidlig. AFP PHOTO / HO / SANA / NTB SCANPIX
NÆR FN: Den frie syriske hæren tar på seg ansvaret for bomben som gikk av i sentrum av Syrias hovedstad Damaskus idag tidlig. AFP PHOTO / HO / SANA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsstyrken Den frie syriske hær sier den sto bak bomben som eksploderte utenfor hotellet i Damaskus der FN-observatørene har sin base.

Det er uklart hva som var målet for bomben, som såret tre mennesker. I nærheten ligger også flere andre bygninger knyttet til statsapparatet, blant annet en bygning som tilhører Baath-partiet, en offisersklubb og hærens kommando.

En opposisjonsgruppe sier at eksplosjonen fant sted ved en bygning som brukes av sikkerhetsstyrkene ved Ummayad-plassen i sentrum av byen.

- Dette er et område som er godt sikret, påpeker Haytah al-Abdallah, en aktivist i Damaskus.

Ifølge statlig syrisk fjernsyn var bomben festet til en gassylinder på en tankbil. Den var plassert på parkeringsplassen til hotellet Dama Rose, men selve hotellet skal ikke ha fått skader.

TV-bilder fra åstedet viser en rad med hvite FN-kjøretøy dekket av aske og støv.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media