Opprørerne anklages for å skjende lik

- Eksperter med «sterk russisk aksent» truer med å gjennomføre obduksjoner.

298 DØDE: Prorussiske separatister fortsetter å skape problemer på krasjstedet øst i Ukraina. Nederland er rasende over meldinger om likskjending. Foto: AFP / ALEXANDER KHUDOTEPLY / NTB Scanpix
298 DØDE: Prorussiske separatister fortsetter å skape problemer på krasjstedet øst i Ukraina. Nederland er rasende over meldinger om likskjending. Foto: AFP / ALEXANDER KHUDOTEPLY / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prorussiske separatister fortsetter å skape problemer på krasjstedet øst i Ukraina. Nederland er rasende over meldinger om likskjending.

Nederlands utenriksminister Frans Timmermans sier folk reagerer med sinne på rapportene fra Ukraina.

- Vi er sjokkerte etter nyhetene vi fikk i dag om at likene har blitt flyttet på, og at krasjstedet ikke er behandlet på skikkelig vis. Folk er rasende, uttalte Timmermans under et møte med Ukrainas president Petro Porosjenko i Kiev lørdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hele 192 av de 298 menneskene som døde i krasjen, var nederlandske statsborgere.

- Når vi får bevisene, vil vi ikke stoppe før de skyldige er stilt til ansvar. Ikke bare de som trykket på avtrekkeren, men også de som gjorde det mulig, sier Timmermans.

Anklager Russland Ukrainske myndigheter anklager Russland for å hjelpe de prorussiske separatistene i området, som de mener skjøt ned passasjerflyet, med å ødelegge bevis på ulykkesstedet.

- Ukraina slår offisielt fast at terrorister, med russisk hjelp, prøver å ødelegge bevismateriale i en internasjonal forbrytelse. Ifølge vår informasjon har terroristene tatt 38 av de døde kroppene til et likhus i Donetsk, sier myndighetene i Kiev i en uttalelse lørdag, ifølge AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer