Opprørerne avviser forhandlinger med Kadhafi

Opprørsbevegelsen i Libya har avvist et konkret forslag fra Muammar Kadhafi om hans avgang, ifølge en talsmann.

NEI TIL KADHAFI: Libyske opprørsstyrker i går kveld nær oljebyen Brega. I går avviste opprørsledelsen et forslag fra Muammar Kadhafi om forhandlinger. Foto: AFP PHOTO/ROBERTO SCHMIDT/Scanpix
NEI TIL KADHAFI: Libyske opprørsstyrker i går kveld nær oljebyen Brega. I går avviste opprørsledelsen et forslag fra Muammar Kadhafi om forhandlinger. Foto: AFP PHOTO/ROBERTO SCHMIDT/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En representant for Kadhafi har tatt kontakt med opprørsbevegelsen politiske ledelse, Libyas nasjonalråd, for å diskutere betingelser for Kadafis avgang. Men rådet avviste forhandlinger med en leder som rådet ikke stoler på, sier en talsmann.

- Jeg kan bekrefte at vi ble kontaktet av en representant for Kadhafi som ønsket å forhandle om Kadhafis avgang. Vi avviste dette. Vi forhandler ikke med noen som ødsler libyeres blod og fortsetter med det. Hvorfor skulle vi tro på denne fyren i dag? spør rådets talsmann Mustafa Gheriani til nyhetsbyrået Reuters.

Kringkastingen Al Jazeera hevdet tidligere at rådet hadde sagt at man kanskje ikke ville gå inn for straffeforfølgelse av Kadhafi dersom han gikk av.

(NTB)