Opprørerne gjenerobret Brega i natt

Harde kamper om libysk oljeby.

TOK TILBAKE KONTROLLEN:  En libysk opprører står i nærheten av antiluftskyts utenfor byen Ajdabiya. Kampen om byen Brega skal fortsatt ikke være avklart. REUTERS/Finbarr O'Reilly
TOK TILBAKE KONTROLLEN: En libysk opprører står i nærheten av antiluftskyts utenfor byen Ajdabiya. Kampen om byen Brega skal fortsatt ikke være avklart. REUTERS/Finbarr O'ReillyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyske opprørere sier at de sent søndag kveld gjenerobret kontrollen over byen Brega, men at de var usikre på hvor lenge de ville greie å holde på den.

Det var ventet at styrkene til Muammar Gaddafi ville komme tilbake til byen med tungt skyts mandag.

Regjeringsstyrkene har tatt tilbake kontrollen over havne- og oljebyen Ras Lanuf, og ventes også å rykke fram mot opprørernes hovedbase, byen Benghazi.

Frankrike forsøker fortsatt å overtale andre land til å gå inn for en flyforbudssone over Libya. Det var ventet at franske myndigheter ville kontakte en rekke land for å diskutere temaet mandag.

En flyforbudssone ville kunne beskytte den libyske sivilbefolkningen og opprørerne mot at Gaddafis styrker bomber dem fra luften. Men skal et slikt forbud håndheves, vil andre land etter alt å dømme måtte bruke militærmakt for å hindre at Gaddafis styrker bryter forbudet.

(NTB)