- Opprørerne har fjernet 38 lik

Hevder ukrainske myndigheter. 186 er funnet - 80 barn blant de omkomne i flykatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prorussiske opprørere har fjernet 38 døde kropper fra ulykkesområdet der Malaysia-flyet styrtet, og gjør alt for å legge hindringer i veien for etterforskningen av flykatastrofen.

Det hevder ukrainske myndigheter lørdag.

Reuters melder ved 11.30-tiden at 186 av de 298 omkomne er funnet.

Separatistene har tidligere fått kritikk for å gå igjennom de dødes eiendeler.

— Ukraina slår offisielt fast at terrorister, med russisk hjelp, prøver å ødelegge bevismateriale i en internasjonal forbrytelse. Ifølge vår informasjon har terroristene tatt 38 av de døde kroppene til et likhus i Donetsk, sier myndighetene i en uttalelse, ifølge NTB-Reuters.

I går meldte observatører for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) at separatister nektet dem å arbeide på stedet der et flyet med 298 mennesker styrtet.

- Skjøt i lufta, synlig beruset Lørdag morgen ble Valentyn Nalivajtsjenko i den ukrainske sikkerhetstjenesten sitert på at separatistene og ukrainske myndigheter hadde kommet til enighet om å sperre av området. Dette arbeidet pågår fortsatt.

En av OSSE-observatørene, Michael Bociurkiw sier til BBC at observatørgruppen likevel ble møtt av «en synlig beruset opprører som skjøt i lufta» da de skulle inn i det avsperrede området.

 KJÆLEDYR:  En prorussisk, væpnet separatist viser fram et kjæledyr som er funnet ulykkesområdet. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix.
KJÆLEDYR: En prorussisk, væpnet separatist viser fram et kjæledyr som er funnet ulykkesområdet. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Samme observatør sier til CNN sivile letemannskaper har funnet omkomne og har merket i terrenget hvor de døde ligger.

Lørdag formiddag norsk tid sa Malaysias transportminister at ulykkesflyet aldri fløy i noen sone med restriksjoner, og at MH17 ble skutt ned. Ministeren har ikke vært så tydelig om ulykkesårsaken tidligere.

Han reiser til Ukraina i dag for å følge arbeidet til den internasjonale havarikommisjonen.

80 barn
Malaysia Airlines opplyste på sin hjemmeside tidligere i dag at identiteten til alle de 198 om bord er bekreftet, men det er foreløpig ikke lagt fram noen komplett navneliste.

En amerikansk regjeringskilde opplyste etter møtet i FNs sikkerhetsråd fredag at det var 80 barn om bord.