- Opprørerne har fjernet 38 lik

Hevder ukrainske myndigheter. 186 er funnet - 80 barn blant de omkomne i flykatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prorussiske opprørere har fjernet 38 døde kropper fra ulykkesområdet der Malaysia-flyet styrtet, og gjør alt for å legge hindringer i veien for etterforskningen av flykatastrofen.

Det hevder ukrainske myndigheter lørdag.

Reuters melder ved 11.30-tiden at 186 av de 298 omkomne er funnet.

Separatistene har tidligere fått kritikk for å gå igjennom de dødes eiendeler.

— Ukraina slår offisielt fast at terrorister, med russisk hjelp, prøver å ødelegge bevismateriale i en internasjonal forbrytelse. Ifølge vår informasjon har terroristene tatt 38 av de døde kroppene til et likhus i Donetsk, sier myndighetene i en uttalelse, ifølge NTB-Reuters.

I går meldte observatører for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) at separatister nektet dem å arbeide på stedet der et flyet med 298 mennesker styrtet.

- Skjøt i lufta, synlig beruset Lørdag morgen ble Valentyn Nalivajtsjenko i den ukrainske sikkerhetstjenesten sitert på at separatistene og ukrainske myndigheter hadde kommet til enighet om å sperre av området. Dette arbeidet pågår fortsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer