Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opprørerne har full kontroll i Misrata

Viktig gjennombrudd i Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De libyske opprørerne har nå full kontroll i byen Misrata, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP.

Gjennombruddet kom da opprørerne erobret flyplassen ved byen onsdag. Regjeringsstyrkene ble jaget på flukt, og natt til torsdag feiret innbyggerne seieren i gatene.

Misrata har vært beleiret av regjeringssoldater i nesten to måneder, og hjelpeorganisasjoner har fryktet en humanitær katastrofe i Libyas tredje største by. Den eneste måten å få fram forsyninger til byen, har vært med skip.

Ifølge AFPs reporter er lufthavna ved Misrata fullstendig ødelagt. Det har brutt ut flere branner i området rundt rullebanene.

En av lederne for opprørerne i byen hevder at de har rykket fram til et område som bare ligger 10 kilometer fra byen Zliten, vest for Misrata. Etter å ha samlet krefter, akter opprørerne å fortsette sin offensiv.

Opprørerne sier de har sikret seg store mengder militært materiell som regjeringsstyrkene etterlot seg på lufthavna ved Misrata. Blant annet skal Muammar Kadhafis soldater ha forlatt flere stridsvogner som fortsatt fungerer.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media