FORTSATT KAMPER: Kampene pågår fortsatt for fullt i Libyas hovedstad Tripoli. Opprørerne hevder nå at de har brutt gjennom den første porten til Muammar Kadhafis residens.
AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FORTSATT KAMPER: Kampene pågår fortsatt for fullt i Libyas hovedstad Tripoli. Opprørerne hevder nå at de har brutt gjennom den første porten til Muammar Kadhafis residens. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

Opprørerne har inntatt Kadhafis residens

- Feirer med å skyte opp i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere internasjonale medier melder at opprørerne har brutt gjennom den første porten til Muammar Kadhafis residens, Bab Aziziya. En CCN-reporter har blitt vist dokumenter som beviser opprørerne har vært inne i Kadhafis hovedkvarter.

De flere hundre opprørsstyrkene skal ha bekjempet Kadhafis styrker og tatt seg gjennom en port. De skal videre ha klart å komme seg inn i residensen. De feirer nå med å skyte opp i lufta, skriver Reuters' reporter.

SISTE: Kadhafis styrker skal ha overgitt seg og lagt ned våpnene.

- Snakket med Kadhafi Diktatoren som har holdt Libya i et jerngrep de siste 42 åra har vært sporløst forsvunnet siden kampene i Tripoli begynte for noen dager siden, men flere kilder, seinest Pentagon, har uttalt at de tror han fortsatt befinner seg i Tripoli. Enkelte eksperter tror han kan oppholde seg i en bunker under sin residens.

Lederen i det russiske sjakkforbundet, Kirsan Ilyumzhinov forteller til Reuters at han snakket med Kadhafi på telefon.

- Jeg ble oppringt og Kadhafi sa han var i god behold. Han sa videre at han ikke har noen planer om å forlate Tripoli, sier Ilyumzhinov.

Den russiske sjakktoppen var i Tripoli i sommer og besøkte Kadhafi.

- Viktig med overgangsregjering Norge anerkjenner nå overgangsrådet som Libyas legitime myndighet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Så snart situasjonen i Libya tillater det, er det viktig å få etablert en bred og samlende overgangsregjering som kan styre landet gjennom den kommende overgangsfasen, sier Støre, ifølge NTB.

- Vi vil meddele overgangsrådet den norske holdningen i løpet av dagen og videreføre drøftelser om hvordan Norge konkret kan støtte opp om den videre utviklingen i Libya, sier Støre.

Saken oppdateres.