Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opprørerne har tatt over sentrumsområdene i Misrata

Har blitt hindret av Kadhafis skarpskytere i to uker. Nå har de med bistand fra vestlige bombeangrep tatt kontroll.

HAR TATT OVER: Libyske opprørere sier de nå har klart å ta over sentrum av den beleirede byen Misrata vest i Libya. Innbyggerne i byen har blitt tvunget til å forlate gatene etter at oberst Muammar Kadhafis skarpskytere begynte å skyte på dem. Foto: Zuma Press/Scanpix
HAR TATT OVER: Libyske opprørere sier de nå har klart å ta over sentrum av den beleirede byen Misrata vest i Libya. Innbyggerne i byen har blitt tvunget til å forlate gatene etter at oberst Muammar Kadhafis skarpskytere begynte å skyte på dem. Foto: Zuma Press/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyske opprørere sier de nå har klart å ta over sentrum av den beleirede byen Misrata vest i Libya. Innbyggerne i byen har blitt tvunget til å forlate gatene etter at oberst Muammar Kadhafis skarpskytere begynte å skyte på dem.

Først nå, etter to uker intens kamp om en nøkkelbygning, kunne de endelig gå ut i gatene og feire, melder nyhetsbyrået Reuters.

«Skarpskyterfri» Ifølge nyhetsbyrået plasserte Kadhafi noen av sine beste menn i det som er kjent som forsikringsbygningen, en åtte etasjers høyblokk, i Misrata. Opprørerne forteller at de skjøt på alt som bevegde seg, og at de var veldig flinke og profesjonelle. To av dem ble drept, tre ble fanget og to andre klarte å rømme, ifølge opprørere Reuters har snakket med.

En opprørstalsmann kalt Mohamed sier til Washington Post at de nå har gjort byen skarpskyterfri.

Misrata, som er Libyas tredje største by, har vært beleiret av Kadhafis styrker i over sju uker. Til tross for skarpskytere og bombeangrep, har  opprørerne klart å kjempe i mot. Om Kadhafi må gi opp Misrata vil det være et stort tap, etter at han i begynnelsen av borgerkrigen mistet Benghazi, Libyas nest største by.

350 drept Opprørerne har drept rundt 100 regjeringssoldater i Misrata, og ifølge Mohamed kontrollerer opprørerne alle sentrumsområdene og hovedgata Tripoligata, bortsett fra en liten gruppe regjeringsstyrker som skal holde til inne i hovedsykehuset som er omringet og blitt spurt om å overgi seg.

Etter at de klarte å overvinne kampen mot skarpskyterne har folk igjen tatt til Tripoligata, der mer enn 350 har blitt drept og flere tusen skadet, ifølge Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media