PÅ FRAMMARSJ: Opprørerne overtar stadig nye områder fra de Kadhafi-tro styrkene. Men fremdeles foregår harde trefninger. Her feirer opprørsstyrker på Den grønne plassi Tripoli. Foto: ZOHRA BENSEMRA / REUTERS / SCANPIX
PÅ FRAMMARSJ: Opprørerne overtar stadig nye områder fra de Kadhafi-tro styrkene. Men fremdeles foregår harde trefninger. Her feirer opprørsstyrker på Den grønne plassi Tripoli. Foto: ZOHRA BENSEMRA / REUTERS / SCANPIXVis mer

Opprørerne i kamp med Kadhafis forsvarssjef

Holder stand på gården utenfor Tripoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyske opprørere var onsdag i hard kamp med Muammar Kadhafis forsvarssjef på hans gårdsbruk ved Tripoli, melder TV-kanalen Al Arabiya.

Ifølge en talsmann for opprørerne, Abdel Salam Abu Zaakouk, ledet Abdul Rahman Al Sayd selv sine soldater på gårdsbruket.

I en annen episode har opprørerne funnet Kadhafis kontorsjef, Bashir Saleh, og hans fire barn på et annet gårdsbruk i Tripoli, der han var forkledd i sudanske stammeklær.

På den annen side meldes det at nestkommanderende i Kadhafis etterretningsapparat og Kadhafis helseminister har gått over til opprørerne.

General Khalifah Mohammed Ali og helseminister Mohammed Hijazi er de siste i en lang rekke toppfolk hos Kadhafi som har skiftet side etter at opprørerne fikk vind i seilene.

Hijazi sier han hadde planlagt å hoppe av i flere måneder, men at han fryktet for sitt liv. Han var en av dem som deltok i forhandlinger på den tunisiske øya Djerba nylig.

(NTB)