KRIGSHERJET: Storbyen Aleppo er hardt rammet av krigen i Syria. Foto: Ibrahim Eby Leys / Anadolu Agency / NTB scanpix
KRIGSHERJET: Storbyen Aleppo er hardt rammet av krigen i Syria. Foto: Ibrahim Eby Leys / Anadolu Agency / NTB scanpixVis mer

Opprørerne i Syria skal ha brutt Aleppo-beleiring

Har «åpnet en linje inn til Aleppo».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en syrisk opposisjonell gruppe har opprørerne klart å bryte regjeringsstyrkenes beleiring rundt storbyen Aleppo i landet.

Islamist-fraksjonen Ahrar al-Sham melder på Twitter at en fremskutt opprørsstyrke hadde «åpnet en linje inn til Aleppo», melder AFP. Dette er foreløpig ikke meldt fra andre nyhetsbyråer.

Mer enn 500 drepte

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) oppgir at en koalisjon av jihadister og andre islamistiske opprørere har tatt kontroll over viktige posisjoner sør for storbyen Aleppo, som er omringet av styrker som støtter den syriske regjeringen. Opprørerne skal nå være i ferd med å kutte regjeringsstyrkenes forsyningslinje.

Ifølge eksilgruppen har flere enn 500 opprørere og regjeringssoldater blitt drept i løpet av en uke med kamper for å få kontroll over Aleppo. Samtidig har minst 130 sivile blitt drept siden søndag.

Erobret Manbij

En koalisjon av arabiske og kurdiske styrker med støtte fra USA har erobret mesteparten av den syriske byen Manbij, ifølge eksilgruppa SOHR. Byen har inntil nå vært kontrollert av IS.

– Syrias demokratiske styrker (SDF) tok kontroll over Manbij lørdag og finkjemmer byen for å finne de siste jihadistene, heter det i en uttalelse fra Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Operasjonen for å presse ut ekstremistgruppa IS og erobre den strategisk viktige byen nord i Syria begynte for to måneder siden. Syrias demokratiske styrker har fått støtte fra de USA-ledede luftstyrkene i Syria.

Manbij har vært en viktig mellomstasjon på IS' forsyningsrute mellom grensa til Tyrkia og byen Raqqa, som fungerer som en slags hovedstad for de ytterliggående islamistene.

– Kampene fortsetter i nærheten av sentrum av byen. Vi kontrollerer 90 prosent av Manbij, sier Sherfan Darwish, en talsmann for SDF.

(NTB)