Opprørerne kaster våpen

Slutter seg til regjeringshæren i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Somalias president har i formiddag inngått avtale med tre av de fremste krigsherrene i landet om at militiaen i det krigsherjede landet skal avvæpnes og deretter slutte seg til regjeringshæren.

- Krigsherrene og regjeringen er enige om å samarbeide for å gjenopprette freden i Somalia, sa en regjeringstalsmann etter møtet som president Abdullahi Yusuf hadde med de tre ledende krigsherrene og to andre opposisjonsledere.

Mens presidenten og klanlederne satt i fredsforhandlinger i hovedstaden Mogadishu, raste kamphandlingene i gatene. Opprørsstyrker skjøt garanter, og skuddveksling mellom regjeringsstyrker og militiaen drepte minst seks og skadet ti, melder nyhetsbyrået AP.

Amerikanske styrker har operert i Somalia siden nyttår for å lete etter al-Quaida-ledere og støtte regjeringsstyrkenes kamp mot islamittiske opprørsstyrker.

 FREDSMØTET:  Mens Somalias president og statsminister møtte opprørsledere til fredforhandlinger i presidentpalasset i Mogadishu i dag, ble minst seks mennesker drept og ti skadd på tusiden i trefninger mellom regjeringsstyrker og militiaen. Men klanlederne gikk med på å avvæpne sine soldater og la dem inngå i regjeringshæren. President Abdullahi Yusuf nr. tre fra høyre, statsminister Ali Mohamed Gedin nr. to fra høyre. Foto: Reuters/Scanpix.
FREDSMØTET: Mens Somalias president og statsminister møtte opprørsledere til fredforhandlinger i presidentpalasset i Mogadishu i dag, ble minst seks mennesker drept og ti skadd på tusiden i trefninger mellom regjeringsstyrker og militiaen. Men klanlederne gikk med på å avvæpne sine soldater og la dem inngå i regjeringshæren. President Abdullahi Yusuf nr. tre fra høyre, statsminister Ali Mohamed Gedin nr. to fra høyre. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer