Opprørerne må trekke seg tilbake i Aleppo

Opprørerne trekker seg ut av den viktige bydelen Salaheddine i Aleppo, mens syriske regjeringsstyrker har rykket inn med stridsvogner.

GATEKAMPER:En væpnet opprører fyrer av under skuddveksling med regjeringsstyrkene i bydelen Salaheddine i Aleppo.  Foto: REUTERS / Scanpix / Goran Tomasevic
GATEKAMPER:En væpnet opprører fyrer av under skuddveksling med regjeringsstyrkene i bydelen Salaheddine i Aleppo. Foto: REUTERS / Scanpix / Goran Tomasevic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har trukket oss tilbake, kom deg ut herfra, ropte en enslig opprørskriger til journalister fra nyhetsbyrået Reuters da de ankom bydelen onsdag morgen.

Like etter brøt det ut kraftige kamper mellom regimestyrker og opprørere som var igjen, melder Reuters. Men det foreligger ulike opplysninger om opprørerne har gitt opp hele bydelen og trukket seg ut, eller om de fremdeles holder stand noen steder.

Harde kamper Regjeringsstyrkenes framrykking er øyensynlig det viktigste bakkeangrepet i Aleppo siden opprørerne for tre uker tilbake tok over en bue av byen fra sørøst til nordvest. Syrias Observatorium for Menneskerrettigheter i London sier det er de hardeste kampene i byen så langt.

Joma Abu Ahmed, en av opprørerne, sa til Reuters at opprørerne har falt tilbake til den nærliggende bydelen Saif al-Dawla. Den er nå under angrep fra stridsvogner inne i  Salaheddine og fra krigsfly.

Uklar stilling - Vi har ikke trukket oss tilbake, våre folk er der fremdeles og situasjonen er til vår fordel. Vi har bare forlatt en bygning som vi hadde i ei av gatene, men det er ikke sånn at vi trekker oss tilbake, sier Abu Firas, fra Syrias Frie Hær (SFH), til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer