Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørerne sperret inne politifolk i bygning. Så dannet de en korridor

Politifolkene ble forhandlet ut av bygget av opposisjonsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIEV/OSLO (Dagbladet): Den svært anspente situasjonen i Kievs gater tilspisset seg i natt da illsinte demonstranter bevæpnet med brannbomber og fyrverkeri omringet en bygning som hittil har blitt brukt som politibase og sperret inne flere politifolk.

Demonstrantene krevde at opprørspolitiet skulle forlate bygget.

Fanget i mange timer Antallet politifolk som ble sperret inne i konferansesenteret Ukrainian House er uklart, men det russiske nyhetsbyrået RT anslår at det er opptil 200 politifolk i bygget. VG skriver imidlertid at antallet politifolk inne i bygningen var mellom 40 og 50, ifølge demonstrantene.

Flere tusen demonstranter skal ha deltatt i det dramatiske angrepet.

Etter en mange timer lang beleiring fikk politifolkene forlate bygget - men først etter at opposisjonslederen Vitaly Klitsjko kom til stedet for å forhandle en løslatelse.

Laget korridor Demonstrantene startet det som etterhvert ble en beleiring ved å knuse vinduene og kaste brannbomber inn i bygget. De skal ha ropt «skam!», og flere av dem klarte å ta seg inn i konferansesenteret i sentrum av den ukrainske hovedstaden. Sikkerhetsstyrkene skal ha svart med sjokkgranater.

KASTET INN BRANNBOMBER: Her angriper opprørerne konferansesenteret Ukrainian House, som har blitt brukt som base av opprørspolitiet. Foto: Reuters/David Mdzinarishvili/NTB Scanpix
KASTET INN BRANNBOMBER: Her angriper opprørerne konferansesenteret Ukrainian House, som har blitt brukt som base av opprørspolitiet. Foto: Reuters/David Mdzinarishvili/NTB Scanpix Vis mer

Etter at demonstrantene omringet bygget, dannet opprørerne det som så ut til å være en korridor - tilsynelatende laget for å gi politifolkene fritt leide ut av bygget.

Demonstrantene oppfordrer politifolkene til å forlate bygningen frivillig, men det var altså først etter Klitsjkos forhandlinger at politifolkene turte å forlate bygget.

Hele Norges coronakart