Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørerne tar by etter by

Rykker fram etter internasjonale bombeangrep.

GJENEROBRET: En libysk opprører foran en brennende tanks som skal ha tilhørt Kadhafi-lojale styrker utenfor havnebyen Ajdabiya. Opprørne hevdet ikveld at Kadhafis styrker har trukket seg tilbake fra byen, og at de har tatt tilbake kontrollen over den strategisk viktige byen. Foto: Patrick Baz/AFP/Scanpix
GJENEROBRET: En libysk opprører foran en brennende tanks som skal ha tilhørt Kadhafi-lojale styrker utenfor havnebyen Ajdabiya. Opprørne hevdet ikveld at Kadhafis styrker har trukket seg tilbake fra byen, og at de har tatt tilbake kontrollen over den strategisk viktige byen. Foto: Patrick Baz/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyske opprørere har gjennvunnet kontrollen over den strategisk viktige oljebyen Ajdabiyah, etter en rekke internasjonale luftangrep mot Muammar Kadhafis styrker.

De rykker stadig framover mot vest - og hovedstaden Tripoli.

Etter å ha gjenerobret Ajdabiyah rykket opprørerne framover mot byen Brega, en annen viktig oljeby
Gjenerobringen av Ajdabiyah er opprørernes første viktige seier siden den internasjonale militæroperasjonen startet.

Lyktes Med støtte fra den Nato-ledede koalisjonens luftangrep lyktes opprørere å innta byen etter flere dager med harde kamper mot Kadhafis styrker.

- Lørdag kveld nådde vi fram til utkanten av Brega, sier talsmann for opprørerne, Ahmed Omar Bani, ifølge CNN.

- Endringens vind har begynt å blåse, sier han.

Al Jazeera's James Bays kom fram til Ajdabiyah lørdag. Han forteller at opprørere har tatt over byen Brega, men at det fortsatt er uklart hvem som kontrollerte den nærliggende oljehavna.

- Beleiret fra alle kanter Havnebyen Misrata, som ligger nærmere Tripoli, har derimot opplevd noen av de tyngste kampene mellom opprørere og Kadhafi-lojale styrker siden opprøret startet den 16. februar.

- Byen er beleiret fra alle kanter, sier Ahmed Al Misrati, en av opprørerne til al-Jazeera.

- Misrata har vært under tung beskytning i hele dag. Bombardementet er vilkårlig og tilfeldig, noen ganger rettet mot bolighus, sier han.

Norske fly De norske jagerflyene som er en del av den Nato-ledede operasjonen bombet natt til lørdag en militær flybase i Libya.

Forsvaret har siden frigjort en video fra bombetoktet.

LUFTANGREP: Liket av en Kadhafi-lojal soldat ligger igjen etter et bombeangrep fra den internasjonale koalisjonen. Foto: Patrick Baz/AFP/Scanpix
LUFTANGREP: Liket av en Kadhafi-lojal soldat ligger igjen etter et bombeangrep fra den internasjonale koalisjonen. Foto: Patrick Baz/AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media