- Opprørernes jagerfly skutt ned over Benghazi

Jagerfly skutt ned over opprørsbyen der det er kraftige kamper i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagerflyet skutt ned over byen i dag morges. Det skjer etter en natt med store kamper i byen, der både opprørere og Muammar Kadhafis styrker hevder motparten har brutt våpenhvilen.

Det ble tidlig spekulert på at det var et fly fra Muammar Kadhafis styrker som ble skutt ned, men ifølge Mustafa Abdul Jalil, lederen for opprørernes overgangsregjering, tilhørte jagerflyet opprørerne i Benghazi.

Flere eksplosjoner ble hørt i sentrum av byen like før det brennende flyet styrtet.

- Vi så at det sirklet over byen, så hørte vi lyden fra luftvernet og så krasjet flyet i flammer. Fly har sirkulert over boligområdene før de har dratt sørover, antakeligvis for å bombe opprørsområder, sier Sky News-journalisten Emma Hurd, som ble øyevitne til flystyrten.

Libyske myndigheter hevder derimot de handler i selvforsvar, og at det er opprørerne som har gått til angrep i dag.

Eksplosjoner I morgentimene ble det hørt kraftige eksplosjoner i den viktige opprørsbyen Benghazi, etter flere eksplosjoner i løpet av natten.

AFP melder at det ble foretatt to luftangrep på Benghazi i morges, og at mørk røyk lå over byen i timene etter. Det skal også ha blitt meldt om flere eksplosjoner som kan tyde på bakkekamper, melder nyhetsbyrået.

 SKUTT NED:  Jagerflyet ble skutt ned over Benghazi i morgentimene. Foto: AFP PHOTO/PATRICK BAZ
SKUTT NED: Jagerflyet ble skutt ned over Benghazi i morgentimene. Foto: AFP PHOTO/PATRICK BAZ Vis mer

Opprørsstyrkene skal ha besvart ilden, og hevder det er Muammar Kadhafis styrker som har gått til angrep. Det skjer dagen etter at regimet innførte våpenhvile.

Kan angripe i dag I dag samles regjeringstopper i Paris for å diskutere angrepet på Libya. Det kan begynne i løpet av dagen allerede. Det skjer etter at FNs sikkerhetsråd kom fram til en omfattende resolusjon for å beskytte Libyas sivile.

Etter at resolusjonen ble banket gjennom, har Kadhafis regime hevdet at det vil inngå en våpenhvile, men i natt ble det altså igjen meldt om kraftige eksplosjoner i den viktige opprørsbyen Benghazi.

- Eksplosjonene startet rundt klokken 2 i natt, og Kadhafis styrker rykker framover. Vi hører de er 20 kilometer fra Benghazi, sier Faraj Ali fra Benghazi til Al Jazeera.

- Det er landbasert ild. Vi så også et fly, sier han.

 EKSPLOSJON:  Jagerflyet traff bakken i en voldsom eksplosjon. Foto: AFP PHOTO/PATRICK BAZ
EKSPLOSJON: Jagerflyet traff bakken i en voldsom eksplosjon. Foto: AFP PHOTO/PATRICK BAZ Vis mer