FLERE TRUSLER:  Obama varslet på en pressekonferanse i dag at Russland vil bli ytterlige isolert dersom de fortsetter sin støtte til de pro-russiske separatistene. Foto: Jewel Samad / AFP Photo / NTB Scanpix
FLERE TRUSLER: Obama varslet på en pressekonferanse i dag at Russland vil bli ytterlige isolert dersom de fortsetter sin støtte til de pro-russiske separatistene. Foto: Jewel Samad / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Opprørernes oppførsel får en til å lure på hva de skjuler

Obama med flere trusler mot Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama varsler at Russland vil bli ytterligere isolert dersom landet viderefører støtten til opprørerne.

I en redegjørelse holdt i Det hvite hus mandag gjorde presidenten det klinkende klart at det er opp til russiske myndigheter å sørge for at kaoset rundt etterforskningen på ulykkesstedet straks opphører.

Han betegnet den stadige forvirringen rundt etterforskningen som en fornærmelse mot de etterlatte.

- President Vladimir Putin må tvinge opprørerne til å samarbeide med de internasjonale etterforskerne. Det må bli slutt på innblandingen. Opprørernes oppførsel på ulykkesstedet får en til å lure på hva de skjuler, sa Obama.

Den amerikanske presidenten la til at det nå er på høy tid at Russland og Putin endrer retning i sin politikk overfor Ukraina. USA mener det fortsatt er mulig å finne en diplomatisk utgang på uenigheten mellom de to landene. (NTB)