Opprøret mot Jagland brer seg

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Jagland-opprøret brer seg i Ap. Stadig flere partilag mener at lederens dager er talte. - Jagland har gått i lås. Det blir en tøff diskusjon foran landsmøtet, men uansett vil det være vanskelig å gjenvelge ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier lederen av Skien Arbeiderparti, Terje Aasland, til Dagbladet. Under en rundspørring gjort av Telemarksavisa går det fram at bare fire av 18 lokallagsledere i Telemark åpent støtter Jagland.

- Dette har ligget i kortene lenge, men nå er tida moden. I tida framover skal Ap holde årsmøter i alle landets fylkespartier. Der vil lederdebatten stå sentralt. Det er også det riktige forumet å ta opp slik lederdebatt i, sier redaktør Guttorm Lyshagen i Fredrikstad-avisa

Demokraten .

- Jagland sitter som partileder fram til landsmøtet til høsten. Men der går han av, lyder Lyshagens spådom. Lyshagen har hatt flere sentrale politiske verv, blant annet informasjonssjef i Ap. Han mener det er en svært utbredt misnøye med partilederen.

- Mange frykter at det blir regjeringskrise nå og at Jagland overtar som statsminister. Dersom det faktisk blir regjeringskrise, bør lederspørsmålet og statsministerspørsmålet drøftes i Ap, i alle fall på et landsstyremøte, sier han.

For arrogant

Terje Aasland, som leder det tradisjonsrike partilaget i Skien sammenfatter kritikken mot Jagland slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer