Opprørsk kjempekar

Navn: Ørjan Berg Alder: 31 Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Klokka var 22.40 onsdag 22. mars i år. Det var blitt mørkt rundt Lerkendal stadion. Rosenborg hadde tapt 0- 1 for Real Madrid, og folk sto og hutret på tribunen. I flomlyset nede på banen løp Ørjan Berg æresrunde sammen med Mini Jakobsen. Begge vinket med blomstene de nettopp hadde mottatt, og tok farvel med Rosenborg-supporterne.
  • - Jeg følte meg som en dust, sa Ørjan til Adresseavisen noen dager seinere. Det føltes absurd å takke for seg når han egentlig hadde bestemt seg for at dette ville han oppleve mer av.
  • Siden har situasjonen vært temmelig kaotisk, med en Ørjan Berg som absolutt vil til Rosenborg og en moderklubb som absolutt vil beholde ham. I går dro RBK-direktør Rune Bratseth til Bodø, for å se om det er mulig å finne en løsning.
  • Ørjan Berg må selv ta hovedskylda for kaoset. Han har kontrakt med Bodø/Glimt ut år 2002, og han har hele tida sagt at han ville tilbake etter endt utlånsperiode i Rosenborg. Samtidig er det ikke vanskelig å forstå at han gradvis skiftet mening, etter hvert som han fikk oppleve mer og mer av den unike Mesterliga-atmosfæren.
  • Mange vil kanskje undre seg over at det er Ørjan Berg som gjør et sånt opprør. Treningsnekt er ikke det man forbinder med den ellers så rolige Bodø-gutten. Snakker du med folk rundt ham, bruker de ord som «snill gutt», «veldig hyggelig» og «kjempekar».
  • Ørjan er eldste sønn av fotballegenden Harald «Dutte» Berg. Brødrene Runar (29) og Arild (25) har også markert seg sterkt på fotballbanen, mens Terje (23) og Eli Johanne (20) har andre interesser. Men på spørsmål om hvilken Berg som er best, kommer det et kontant svar fra storebror: «Mamma Randi er best!»
  • Ifølge folk som kjenner ham godt, har Ørjan Berg ingen spesielle hobbyer. Utenom fotballen, bruker han tid og krefter på sin egen familie, som består av samboer Nina Pedersen og sønnene Patrick og Marius.
  • Ørjan blir oppfattet som litt beskjeden. Men det er mye mindre tydelig nå enn første gang han og kameraten Mini kom til Rosenborg. 19 år gamle opplevde de Trondheim som en skummel storby. Da de skulle ut og skaffe seg litt mat første kvelden, våget de ikke kjøre lenger enn til gatekjøkkenet rundt hjørnet. De var redde for å rote seg bort...