Opprørsleder i Afghanistan benekter våpenhvile

Den ettersøkte opprørslederen i Afghanistan Gulbuddin Hekmatyar benekter at han har erklært våpenhvile, ifølge en talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ettersøkte opprørslederen i Afghanistan Gulbuddin Hekmatyar benekter at han har erklært våpenhvile, ifølge en talsmann.

Ifølge en uttalelse som ble lest opp på afghansk TV torsdag, skal Hekmatyar ha gitt ordre til sin organisasjon Hezb-e-Islami om å stanse sin væpnede kamp og søke fred.

Men senere i dag benektet hans talsmann Haroon Zarghon innholdet i uttalelsen.

- Hezb-e-Islamis leder Hekmatyar har ikke sendt ut noen uttalelse, dette er et forsøk på å bakvaske ham og ødelegge hans rykte, sier Zarghon.

- Vi vil fortsette vår hellige krig, og vi vil aldri gi opp kampen mot de utenlandske styrkene og den afghanske regjeringen, sier han. Dusør Hekmatyar har deltatt aktivt i opprøret mot president Hamid Karzai og hans utenlandske støttespillere i Afghanistan, og USA har utlovet en dusør på flere millioner dollar for å få ham pågrepet.

Men på 1980-tallet var Hekmatyar en av hovedmottakerne for økonomisk støtte fra USA på grunn av hans kamp mot den sovjetiske okkupasjonen av landet.

Det blir antatt at han holder til øst i Afghanistan eller i Pakistan mens han driver fraksjonen Hezb-i-Islami, som utfører opprørsangrep uavhengig av Taliban.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer