Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opprørsleder på Fiji tiltalt

Opprørslederen på Fiji, George Speight, er tiltalt for flere kriminelle forhold og er under etterforskning for forræderi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiet i det lille voldsherjede øyriket. Tiltalepunktene betyr sannsynligvis at Speight blir transportert fra fengselsøya Nukulau til hovedstaden Suva for å møte i retten.

Så langt er bare de mindre alvorlige tiltalepunktene framsatt, men militæret på øya sier at Speight kan måtte svare for anklager om forræderi i forbindelse med stormingen av nasjonalforsamlingen 19. mai og for å ha tatt Fijis første indiske statsminister Mahendra Chaudhry og flere andre ledende politikere som gisler. Forræderi kan straffes med døden på Fiji, men Fiji har ikke brukt dødsstraff siden øygruppen ble uavhengig i 1970.

Hæren har tatt over kontrollen av en militærforlegning i Labasa som ble tatt av opprørere, og forsøker nå å gjenvinne kontrollen i Dreketi hvor flere familier av indisk avstemning er blitt som gisler av Speights tilhengere.

Speight startet sitt opprør i mai i protest mot behandlingen av urbefolkningen i øygruppen og at Fiji hadde fått sin første indiske president. Speight ønsker å forby indere å ha politiske verv.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media