Opprørsleder skutt i Haiti

Drept under en skuddveksling med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørslederen Remissainthe Ravix var en av hovedmennene som sto bak det tre uker lange opprøret, som førte til at president Jean-Bertrand Aristide ble kastet for ett år siden, i følge AP

Ravix var mistenkt for å stå bak drapene på fire politimenn i februar. Han benektet å ha noe med drapene å gjøre, men gikk under jorden. I går ble han skutt da det lokale politiet i samarbeid med FN-styrker skulle arrestere ham for drapene.

Nå frykter FN at drapet på Ravix skal føre til nye opptøyer. Ravix har mange tilhengere i den tidligere hæren, som kontrollerer flere landsbyer og nekter å legge ned våpnene.

7.400 fredsbevarende FN-soldater er stasjonert i Haiti. De har vært i stadige konfrontasjoner med tidligere soldater og ulike gjenger, som utgjør en trusel foran høstens valg.

Ravix\' død kom bare dager før Sikkerhetsrådets besøk. De skal vurdere situasjonen på øya. Mer enn 400 mennesker har blitt drept siden september i sammenstøt mellom tidligere soldater, gjenger, politi og FN-soldater.

Ravix: Opprørsleder Ravix død kan føre til en eskalering av voldelighetene på Haiti. Her er et bilde fra desember,der han (nr.2 fra venstre)river i stykker et bilde av den avsatte presidenten.