Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opprørsledere tatt av norske styrker

Norske spesialstyrker i Afghanistan har bidratt til pågripelser av flere kjente opprørsledere, sier Sverre Diesen.

HAR TATT OPPRØRSLEDERE:  Norske spesialstyrker har bidratt til å pågripe flere kjente opprørsledere, sier avtroppende forsvarssjef Sverre Diesen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
HAR TATT OPPRØRSLEDERE: Norske spesialstyrker har bidratt til å pågripe flere kjente opprørsledere, sier avtroppende forsvarssjef Sverre Diesen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norske spesialstyrker i Afghanistan har bidratt til pågripelser av flere kjente opprørsledere, sier avtroppende forsvarssjef Sverre Diesen.

Han sier også at spesialstyrkene har stoppet flere selvmordsbombere som ville laget blodbad i Kabul. Dette skjedde i tiden rundt presidentvalget.


I dagene før presidentvalget hevdet Taliban å ha 20 selvmordsbombere inne i Kabul.


- Sammen med den afghanske Crisis Response Unit, Task Force 24, har de pågrepet flere ettersøkte opprørsledere som forestår planlegging, rekruttering til og leder selvmordsangrep mot mål i Kabul-regionen, sier Diesen til VG.


Han sier videre at de norske spesialstyrkene også har gjennomført flere vellykkede aksjoner mot afghanske narkobander.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling