SKAL HA BLITT ARRESTERT: Rwandiske og kongolesiske styrker sier de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda fredag. Foto: EPA/SCANPIX
SKAL HA BLITT ARRESTERT: Rwandiske og kongolesiske styrker sier de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda fredag. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

- Opprørslederen i Kongo arrestert

Soldater hevder de har pågrepet Laurent Nkunda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kongolesiske og rwandiske soldater hevder at de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda, melder Reuters.

Nkunda er arrestert fordi han har motsatt seg de siste dagers militæroperasjoner i regi av Kongo og Rwanda, hevder den militære kommandoen for styrkene fra de to landene.

Til CNN sier Kongos informasjonsminister Mende Omalanga at Nkunda er arrestert av rwandiske myndigheter.

Kongolesiske styrker har med støtte fra Rwanda de siste dagene gått inn i Øst-Kongo, et område Nkundas opprørshær tidligere kontrollerte.

Ifølge nyhetsbyrået AFP sendte Rwanda 3500 soldater inn i Kongo tirsdag for å forsøke å stabilisere situasjonen i området, og knekke tutsi-opprørerne ledet av Nkunda.

- Den felles militære kommandoen informerer folket om at eks-generalen Laurent Nkunda ble arrestert torsdag 22. januar klokka 22.30 mens han flyktet på rwandisk territorium, etter å ha stått imot våre styrker ved Bunagana, heter det i en felles uttalelse fra kongolesiske og rwandiske myndigheter i følge den sørafrikanske avisa Mail and Guardian online.

Nkunda ledet i høst opprøret som har sendt en kvart million mennesker på flukt i Kongo. Opprørshæren har blitt anklaget for en rekke overgrep, voldtekter og drap mot sivile. Samtaler i Kenya om en mulig våpenhvile, strandet i forrige måned.

Saken oppdateres.