- Opprørslederen i Kongo arrestert

Soldater hevder de har pågrepet Laurent Nkunda.

SKAL HA BLITT ARRESTERT: Rwandiske og kongolesiske styrker sier de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda fredag. Foto: EPA/SCANPIX
SKAL HA BLITT ARRESTERT: Rwandiske og kongolesiske styrker sier de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda fredag. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kongolesiske og rwandiske soldater hevder at de har pågrepet opprørslederen Laurent Nkunda, melder Reuters.

Nkunda er arrestert fordi han har motsatt seg de siste dagers militæroperasjoner i regi av Kongo og Rwanda, hevder den militære kommandoen for styrkene fra de to landene.

Til CNN sier Kongos informasjonsminister Mende Omalanga at Nkunda er arrestert av rwandiske myndigheter. Kongolesiske styrker har med støtte fra Rwanda de siste dagene gått inn i Øst-Kongo, et område Nkundas opprørshær tidligere kontrollerte.

Ifølge nyhetsbyrået AFP sendte Rwanda 3500 soldater inn i Kongo tirsdag for å forsøke å stabilisere situasjonen i området, og knekke tutsi-opprørerne ledet av Nkunda.

- Den felles militære kommandoen informerer folket om at eks-generalen Laurent Nkunda ble arrestert torsdag 22. januar klokka 22.30 mens han flyktet på rwandisk territorium, etter å ha stått imot våre styrker ved Bunagana, heter det i en felles uttalelse fra kongolesiske og rwandiske myndigheter i følge den sørafrikanske avisa Mail and Guardian online.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer