FJERNES: «Occupy Wall Street»-demonstrasjonen som oppsto for omlag en måned siden i New York, har spedd seg fra kyst til kyst i USA.   

Men nå har amerikansk politi liten tålmodighet med demonstrantene. I dag fjerner politi demonstranter fra en park i New York.  Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix
FJERNES: «Occupy Wall Street»-demonstrasjonen som oppsto for omlag en måned siden i New York, har spedd seg fra kyst til kyst i USA. Men nå har amerikansk politi liten tålmodighet med demonstrantene. I dag fjerner politi demonstranter fra en park i New York. Foto: Lucas Jackson / Reuters / ScanpixVis mer

Opprørspoliti fjerner «Occupy Wall Street»-demonstranter i New York

Utgjør helse- og brannsikkerhetsfare, ifølge myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørspoliti har begynt fjerningen av «Occupy Wall Street»-demonstranter i Zuccotti Park i New York. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en pressemelding fra borgermester Michael R. Bloombergs kontor har demonstrantene fått beskjed om å fjerne seg umiddelbart.

Parkens eier har krevd demonstrantene fjernet på grunn av uhygieniske forhold. Om ikke demonstrantene følger oppfordringen vil de bli arrestert.

Barrikaderer seg Men mange demonstranter har valgt å barrikadere seg i området som er blitt kjent som «kjøkkenet» mot midten av den lille parken.

De har begynte å bygge barrikader av bordplater og treverk, samtidig som de roper slagord: «Hvems park? Vår park!», ifølge New York Times.

Avisa melder at opprørspolitiet nå har begynt å rive ned teltene i utkanten av parken.

En helse- og brannsikkerhetsfare Før politiet rykket inn i parken ble det satt opp flomlys, og en polititjenestemann leste følgende melding til demonstrantene:

- Okkupasjonen Zuccotti Park utgjør en økende helse- og sikkerhetsrisiko.

Han beordret demonstrantene til umiddelbart å fjerne seg, og ta med seg alle sine eiendeler.

Demonstranter ble fortalt at de kunne vende tilbake, når parken var ryddet, men uten soveposer eller telt.

Polititalsmann Paul Browne sier ifølge avisa The Guardian at 15 personer nå er arrestert fordi de ikke har etterkommet politiets ordre.

Samtidig melder NBC's Jonathan Dienst, som er på stedet, at han hadde regnet 40 arrestasjoner.

Demonstranter som motsatte seg politiets ordre, ble lagt i bakken og påsatt håndjern, melder han.

Politiets offensiv kommer bare to dager før en planlagt massedemonstrasjon som skal markere bevegelsens 2 måneds jubileum.

Økonomisk ulikhet Evakueringen av Zuccoti park kommer etter at politiet har begynt å fjerne «Occupy Wall Street»-demonstranter også fra andre byer.

Demonstranter satt opp leir i parken i New Yorks finansdistrikt 17. september i år, for å protestere mot det de mener er urettferdig økonomisk fordeling i USA.

Siden har demonstrasjonene spredt seg og utløst lignende protester mot økonomisk ulikhet på tvers av USA. Demonstransjonene har i flere tilfeller ført til voldelige sammenstøt med politiet.

Oppdatert: Politiets aksjon i New York ble satt i gang midt på natten og så ut til å komme helt overraskende på demonstrantene.

Ved 02-tiden lokal tid hadde de fleste fulgt politiets oppfordring om å dra, mens bare rundt et dusin fortsatt holdt stand i parken.

- De ga oss rundt 20 minutter til å pakke sammen sakene våre, sa demonstranten Sam Wood ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Det er vondt å se på det de gjør, de finkjemmer hele parken, tilføyde han.

FJERNES: I dette bildet tatt med et mobilkamera blir demonstrantene bedt om å forlate Zuccotti Park i New York. Myndighetene sier at parken må ryddes fordi det har blitt uhygieniske og farlig å leve der. Demonstranter ble fortalt at de kunne vende tilbake, men uten soveposer eller telt. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix
FJERNES: I dette bildet tatt med et mobilkamera blir demonstrantene bedt om å forlate Zuccotti Park i New York. Myndighetene sier at parken må ryddes fordi det har blitt uhygieniske og farlig å leve der. Demonstranter ble fortalt at de kunne vende tilbake, men uten soveposer eller telt. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix Vis mer