Opprørspoliti rykket ut da 30 nynazister stormet togstasjon i Dortmund

Ventes at 1400 flyktninger ankommer stasjonen søndag.

STÅR VAKT:  Politibetjenter står vakt foran høyreekstrene demonstranter på togstasjonen i Dortmund i natt. Foto: EPA / NTB Scanpix
STÅR VAKT: Politibetjenter står vakt foran høyreekstrene demonstranter på togstasjonen i Dortmund i natt. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I alt 30 nynazister og sympatisører av det høyreekstreme partiet «Die Rechte», stormet natt til søndag togstasjonen i Dortmund i Tyskland.

Politiet rykket ifølge den tyske avisa Focus ut til stasjonen, og i sammenstøtene mellom politiet og nynazistene skal tre politibetjenter ha blitt lettere skadd.

Det samme ble en demonstrant, samt en tilskuer.

Ifølge avisa Bild skal politiet ha brukt pepperspray i aksjonen.

Bakgrunnen for den voldelige demonstrasjonen skal ifølge de tyske mediene være den økte flyktningestrømmen til Dortmund.

I alt 1400 flyktninger ventes å ankomme byen som ligger vest i Tyskland i løpet av søndagen.

Flyktningene skal komme med tog fra Ungarn. Mange av dem skal ha vært innom München først.

Hvordan flyktningene har blitt tatt i mot i Tyskland, har variert kraftig det siste året. I flere tyske byer har det som antas å være høyerekstreme forsøkt å sette fyr på flere asylmottak, blant annet i byen Nauen, utenfor Berlin i slutten av august.

Bare noen dager senere brant det nye asylmottaket i Weissach am Tal utenfor Stuttgart ned. Eiendommen var pusset opp til i nærmeste framtid å ta i mot flyktninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.