VANNKANONER: Opprørspoliti gikk til angrep på Pride-parade. Foto: STRINGER/TURKEY/REUTERS
VANNKANONER: Opprørspoliti gikk til angrep på Pride-parade. Foto: STRINGER/TURKEY/REUTERSVis mer

Opprørspoliti tok i bruk tåregass og vannkanoner for å stoppe Pride-parade

- Vi fikk ingen advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørspoliti tok i bruk tåregass og vannkanoner for å stoppe Pride-paraden i Istanbul i Tyrkia, melder nyhetsbyrået Afp på Twitter.

Reuters melder at det også ble tatt i bruk gummikuler for å spre en folkemengde som hadde samlet seg i Istanbul sentrum under byens årlige Pride-parade.

Politiet gikk til aksjon mot menneskemengden da demonstranter begynte å rope slagord mot president Recep Tayyip Erdogan, skriver NTB.

- Jeg vet faktisk ikke hvorfor de angrep oss. Vi fikk ingen advarsel. De begynte å bruke vannkanoner. Folk spredte seg, og politiet jaget dem rundt i gatene, sier Gizem Paskoy til PinkNews.

Paraden arrangeres av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Paraden av samme slag ble arrangert i Oslo lørdag.

Politiet skal ha også ha arrestert deltakere. Myndighetene i landet har vært negative til arrangementet, ettersom det arrangeres under Ramadan.

STOPPET AV POLITI: Her løper folk bort fra politiet, etter at de tok i bruk vannkanoner og gummikuler for å spre folkemengdene. Foto: STRINGER/TURKEY/REUTERS
STOPPET AV POLITI: Her løper folk bort fra politiet, etter at de tok i bruk vannkanoner og gummikuler for å spre folkemengdene. Foto: STRINGER/TURKEY/REUTERS Vis mer

Det var flere tusen som hadde møtt opp for å slutte seg til homoparaden. Politiet så ut til å ville stanse homoparaden fra å nå fram til Taksim-plassen, en plass som har vært åsted for en rekke demonstrasjoner de siste årene.

ARRESTERTE DELTAKERE: Opprørspoliti arresterte flere deltakere på Istanbul Pride. Foto: Reuters
ARRESTERTE DELTAKERE: Opprørspoliti arresterte flere deltakere på Istanbul Pride. Foto: Reuters Vis mer