Opprørspolitiet gikk løs på turister

Guidet tur endte i håndgemeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da de rundt hundre turistene fra fastlandskina klaget på guidene sine i Macao, brøt krangelen løs tirsdag kveld.

Turistene ønsket å se historiske steder, men ble bragt til kjøpesentre og butikker i stedet. Da guidene til slutt kjørte turistene til en strand, men nektet dem å hente varme klær i bussene da det ble kaldt, var begeret fullt for turistene, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Forretningene deres går med tap, så de tar oss til butikkene for at vi skal bruke penger, mente en av de mannlige turistene.

Politiet ble tilkalt for å roe gemyttene, men kom til kort i den opphetede situasjonen. Opprørspoliti ble tilkalt, utstyrt med hjelmer, skjold og batonger.

- Disse opprørspolitifolkene gikk til angrep på oss. Har de rett til det? Vi har ikke våpen i hendene, vi kom hit for å være med på denne turen, ropte en eldre kvinne.

Lokalt fjernsyn var på stedet. Bildene viser at opprørspolitiet forsøkte å slå turistene tilbake ved hjelp av batongene.

- Noen av turistene tillot ikke våre kolleger å forlate stedet, så vi måtte gjøre noe, forklarte en representant for det lokale politiet.

En av guidene måtte tas hånd om av helsepersonell etter å ha mistet bevisstheten.

Opprørspolitiet gikk løs på turister

Krangelen ble avsluttet i 22-tiden lokal tid, etter at representanter fra regjeringen gikk inn for å mekle mellom partene. Turistene gikk med på å vende tilbake til hotellene sine.