Opprørspolitiet gikk løs på turister

Guidet tur endte i håndgemeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da de rundt hundre turistene fra fastlandskina klaget på guidene sine i Macao, brøt krangelen løs tirsdag kveld.

Turistene ønsket å se historiske steder, men ble bragt til kjøpesentre og butikker i stedet. Da guidene til slutt kjørte turistene til en strand, men nektet dem å hente varme klær i bussene da det ble kaldt, var begeret fullt for turistene, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Forretningene deres går med tap, så de tar oss til butikkene for at vi skal bruke penger, mente en av de mannlige turistene.

Politiet ble tilkalt for å roe gemyttene, men kom til kort i den opphetede situasjonen. Opprørspoliti ble tilkalt, utstyrt med hjelmer, skjold og batonger.

- Disse opprørspolitifolkene gikk til angrep på oss. Har de rett til det? Vi har ikke våpen i hendene, vi kom hit for å være med på denne turen, ropte en eldre kvinne.

Lokalt fjernsyn var på stedet. Bildene viser at opprørspolitiet forsøkte å slå turistene tilbake ved hjelp av batongene.

- Noen av turistene tillot ikke våre kolleger å forlate stedet, så vi måtte gjøre noe, forklarte en representant for det lokale politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer